VIA, SiS: növekvő bevételek júliusban

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 4. 19:51
A két tajvani chipsetgyártó egyaránt bevételeinek növekedését regisztrálhatta júliusban, ami elsősorban az alaplapgyártók iskolakezdési szezont megelőző, nagymennyiségű rendeléseinek köszönhető.
A VIA Technologies 1,814 milliárd tajvani dollár bevételt ért el júliusban, ami 18,5 százalékkal jobb a társaság júniusi eredményénél. A növekedést a társaság vezetői szerint az is elősegítette, hogy a VIA processzorai, valamint grafikus chipjei szintén viszonylag jól fogytak az időszakban.

Bár a két utóbbi üzletág kiemelkedő növekedést ért el, a társaság összbevételeinek még így is mindössze 10 százalékát tették ki júliusban. Bár a VIA érzékelte az alaplapgyártók szezon előtti növekedő rendeléseit, a társaság vezetői egyelőre nem tudják, milyen eredményekre lehet számítani augusztusban és szeptemberben.

A VIA mellett a SiS is növekedést könyvelhetett el az elmúlt hónapban. A társaság 1,106 milliárd tajvani dolláros teljes bevétele 10,4 százalékkal múlta felül a gyártó júniusi eredményét.

Az alaplapgyártók szerint a két társaság stabilabb árakkal, az európai és kínai piacoknak köszönhetően pedig növekvő rendelésekkel számolhat.

A SiS a második negyedévben a kiéleződő árháború miatt csökkenő bevételeket és jelentős veszteséget regisztrált. A VIA, bár még nem adta ki hivatalos eredménybeszámolóját az első fél évről, mindenképpen nyereséges volt az elmúlt hat hónapban. A társaság profitrátája némileg visszaesett az időszakban, ennek ellenére még júniusban is közel 30 százalékos volt.

Kulcsszavak: VIA +céginfo SiS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05