Új Palm OS eszközök az Acer-től

Kollár Csaba, 2002. augusztus 23. 20:48
Az Acer bemutatta az európai piacra tervezett új Palm OS eszközeit. Az új Palm OS 5 stílusú nagyfelbontású színes képernyők, a bővítőkártyák, az mp3 lejátszó, valamint a hangfelvételi lehetőség - ezek röviden az új eszközök jellemzői.
Az Acer elsőként a legújabb Palm OS eszközeit az angliai piacon kívánja értékesíteni. A vállalat érdekessége, hogy jelenleg az egyetlen olyan Palm OS licence tulajdonos, amelyik kínai nyelvű eszközöket is gyárt, bár Európában inkább az angol nyelvű változatokkal kíván megjelenni. A most bemutatott két modell az s50 és az s60 típusjelzést viseli.

Az s50-nek és az s60-nak egyaránt azonos a mérete (122 x 78 x 13 mm) és a tömege (153 gramm). Mindkét modell lelkét a 33 MHz-es Dragonball VZ processzor, a 16 MB RAM és a 4 MB Flash ROM jelenti. A képernyő felbontása 320x320 pixel, 12 bites színmélységű, TFT kijelző. Elemzők rámutatnak arra, hogy jelenleg ez a két eszköz az első, amelyik a Palm OS 5 HighRes API-t használja, ez ugyanis eltér a Sony HighRes API-tól.

A könnyebb működtetés jelenti a görgetőkerék, az oldalon található kiegészítő gomb. Lehetőségünk van Sony Memory Stick-et is csatlakoztatni a készülékhez, ami egyedülálló abban a tekintetben, hogy az Acer az egyetlen nem Sony cég, amelyik lehetővé teszi a Memory Stick flash kártyák használatát.

Az Acer s60 a többi Palm OS eszközhöz képest sokkal több hangtulajdonsággal rendelkezik. Konkurenseihez képest az s60 három olyan tulajdonsággal bír, melyek együtt egyik versenytársát sem jellemzik: hangfelvételi lehetőség, nagyon jó minőségű hangszórók, mp3 dekódoló. Az s50-nél ezek a funkciók együttesen hiányoznak.

A készülékek egyébként az angol nyelv mellett francia, német és olasz nyelveken is működnek. Az Acer egyelőre nem kívánt nyilatkozni az árról, és arról sem, hogy legkorábban mikor jelennek meg a boltokban az új modellek.

Kulcsszavak: pda Acer palmtop

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50