Online zeneszolgáltatást indít a HMV

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 26. 21:23
A brit HMV Group zenei áruházlánc várhatóan a hét folyamán jelenti be új online zeneszolgáltatását, amellyel a világhálóhoz egyre inkább kötődő felhasználók igényeihez próbál igazodni a társaság.
Egyes hírforrások szerint a társaság azt a tényt kívánja saját hasznára fordítani, hogy a vásárlók szívesen töltik le kedvenc zenéiket az interneten keresztül.

A HMV, amelyben az EMI Groupnak 14,5 százalékos részesedése van, várhatóan kedden jelenti be az új zeneszolgáltatást. A társaság ezzel az első brit lemezbolthálózat lesz, amely a világhálón is kínálja zenéit. A szolgáltatás bevezetésére várhatóan szeptemberben kerül sor a www.hmv.co.uk weboldalon.

A HMV új szolgáltatásához az On Demand Distribution-nel (OD2), egy brit technológiai céggel lépett szövetségre. Az új, előfizetés-alapú online zeneszolgáltatás hozzávetőleg 100 ezer zeneszámot kínál majd a felhasználóknak letöltésre.

A társaság tervei szerint a havi előfizetési díj 4,99 font lesz, amelyért a felhasználók meghatározott mennyiségű zeneszámot tölthetnének le, illetve hallgathatnának meg. A társaság lehetővé tenné a letöltött zeneszámok hordozható lejátszóra másolását, illetve esetlegesen azok CD-re írását is.

Az OD2 jelenleg olyan társaságok zeneszolgáltatásainak technikai hátterét biztosítja, mint a brit Freeserve, az olasz Tiscali és a Microsoft MSN.

A lemezkiadók az utóbbi időben egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy eltereljék a felhasználókat a jelenleg rendíthetetlen népszerűségnek örvendő illegális fájlcserehálózatoktól. Ezek egyik oldalon egyre kedvezőbb feltételeket biztosító, előfizetés alapú zeneszolgáltatásokban, másik oldalon viszont - sajnos - egyre általánosabbá váló fenyegetőzésekben, pereskedésekben mutatkoznak meg.

Kulcsszavak: zene EMI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09