Palm-újdonságok októberben

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 21. 11:32
Todd Bradley, a kéziszámítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Palm cég elnök-vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy a Palm október folyamán három vadonatúj kéziszámítógép-modellel fog előrukkolni. A milpitasi (Kalifornia) székhelyű gyártó ezen három újdonságáról először egy a közelmúltban New Yorkban megrendezett befektetői konferencia keretein belül lehetett hallani, akkoriban azonban arra még nem derült fény, hogy az új Palm kéziszámítógépek pontosan mikor fognak bemutatkozni.
Bradley egy, a napokban adott interjújában arról beszélt, hogy a Palm a közeljövőben mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy növelni tudja vásárlói bázisát, éppen ezért a három vadonatúj Palm kéziszámítógép közül az egyik egy olyan abszolút low-end kategóriás modell lesz, mely 100 dolláros ára révén széles rétegek számára lesz elérhető. Bradley elmondása szerint a Palm ezzel párhuzamosan a professzionális kéziszámítógépek piacát sem kívánja elhanyagolni, melynek bizonyítékaként a cég két high-end kategóriás kéziszámítógépet is piacra kíván dobni a következő hónapban. Habár Bradley ezen újdonságokról nem sok konkrétumot árult el, annyit azért már most tudni lehet, hogy az egyik csúcskategóriás Palm kéziszámítógép ARM processzorral és Bluetooth kompatibilitással fog rendelkezni, a másik újdonság pedig GPRS (General Packet Radio Service) támogatással lesz ellátva.

"Az elmúlt tizenhat hónapban nehéz időket élt át a Palm, azonban bizton állíthatom, hogy mára már orvosoltuk a problémák nagy részét, vagyis a Palm szépen lassan újra növekedésnek indulhat. A kérdés most a következő: milyen módon terjeszkedjen a Palm? Hogyan csábítsunk el új felhasználókat a kéziszámítógépek világába? Véleményem szerint az átlagos felhasználóknak olyan apró számítógépes eszközökre van szükségük, melyek segítenek nekik abban, hogy életüket könnyebben szervezzék. Éppen ezért úgy vélem, hogy nekünk olyan újratervezett kéziszámítógép-modelleket kell piacra dobnunk, melyek minden korábbinál jobban kiszolgálják a felhasználók igényeit" - nyilatkozta Bradley az októberben érkező új Palm kéziszámítógépek kapcsán.

Kulcsszavak: Palm pda +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50