A Számalk az IBM újabb disztribútora

Kovács Attila, 2002. október 2. 21:15
Az IBM Magyarországi Kft. disztribútori szerződést írt alá a Számalk Kereskedőház Rt.-vel, mely megállapodás egyben az IBM megújuló értékesítési modelljének lényeges eleme. Az október 2-án, a két cég közös sajtótájékoztatóján bejelentett szerződés jelentősége abban is áll, hogy a hagyományos, Intel alapú (notebook, PC, szerver) disztribúción felül megjelennek a szerződésben a középkategóriás rendszerek.
A termékek növekvő értékesítési mennyisége tette szükségessé az új disztribútor belépését több termékcsaládban is. A szerződés alapján a Számalk Rt. az IBM Intel alapú termékeinek, valamint a teljes IBM Unix termékskála, illetve háttértároló termékek forgalmazójává válik.

A megállapodás aláírása a Számalk termékpalettájának bővülése mellett az IBM disztribúciós modelljében is új irányt jelent. Az új disztribútor pénzügyi, logisztikai bázisára támaszkodva nemcsak az IBM termékek forgalmát és piaci részesedését kívánja növelni, hanem saját viszonteladói hálózatát, mint kibővülő értékesítési csatornát szeretné alkalmazni. Ennek eredményeképpen az ügyfelekhez közvetlenebbül juthatnak el IBM termékei, szolgáltatásai, a megfelelő szakértelemmel párosulva.

Damján Tamás, az IBM számítógép rendszerek üzletágának igazgatója a tájékoztatón elmondta: "Ebben a modellben a viszonteladók egy nagyobb körét tesszük érdekeltté a összetettebb rendszerek értékesítésben azáltal, hogy megfelelő szaktudással támogatjuk őket meglévő kiemelt partnereinken keresztül."

Darvas Krisztián, a Számalk Kereskedőház Rt vezérigazgató-helyettese a megállapodással kapcsolatban hangsúlyozta: "A szerződés aláírásával végérvényesen megszilárdult pozíciónk a magyarországi számítástechnikai nagykereskedő cégek élmezőnyében. Az IBM termékeivel kibővített portfoliójával az IT világ négy legnagyobb gyártóját képviseljük. Ez a megállapodás a magyar számítástechnikai disztribúciós piac átrendeződésének valószínűleg egyik legjelentősebb állomása."

A szerződést 2 évre kötötték, annak megvalósulásától 2003-ban a Számalk Rt. éves teljes bevételének 30%-át reméli, aminek a feltétele a cég mintegy 40-45 Unix viszonteladójának sikeres munkája is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59