A világ első 3G/UMTS földrészek közötti hívása

Kollár Csaba, 2002. október 12. 17:45
Az Alcatel bejelentette, hogy sikeres videotelefon-beszélgetést valósított meg Ázsia és Európa között vezeték nélküli terminálok használatával.
A malajziai energetikai, kommunikációs és multimédia ügyekért felelős miniszter, valamint számos helyi mobilkommunikációs szakember közreműködésével Kuala Lumpur és Párizs között minőségi hang és videokommunikációt folytattak az Alcatel malajziai 3G Reality Centeréből. Ez a világpremier az Alcatel legújabb eredménye a mobil-videotelefonálás területén, azt követően, hogy a vállalat az elmúlt hónapokban már több sikeres 3G/UMTS kísérletet hajtott végre Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban.

A kísérletek technikai alapját a 3GPP-kompatibilis mobilkészülékek jelentették, melyek az Alcatel Evolium Core és rádiómegoldásait használták. Júniusban az Alcatel Olaszországban és Spanyolországban a 2002-es Futball Bajnokságon tesztelte UMTS technológiáját, segítségével folyamatos videoadást biztosított. Marc Rouanne az Alcatel Mobile Networks üzletágának elnöke azt mondta, hogy “ez a világpremier Ázsia és Európa között jól bizonyítja az Alcatel piacvezető szerepét a 3G jövőidéző megoldásaiban. Új mérföldkövet fektettünk le az UMTS technológia területén, lehetővé téve a földrészek közötti vezeték nélküli kommunikációt 3G hálózaton."

Kulcsszavak: mobilszolg Alcatel UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36