E-kormányzati témájú szakmai nap az Oracle-nél

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 29. 18:45
Október 31-én szakmai napra hívja össze az Oracle Hungary a közszféra informatikai döntéshozóit és szakembereit, amelynek keretében a hazai kormányzati szektor képviselői számolnak be az egyes állami szervezetek informatikai rendszereinek tervezésével, bevezetésével, testreszabásával és működtetésével kapcsolatos tapasztalataikról.
Az Oracle kiemelt területként kezeli a kormányzati szektort, amelynek intézményeiben túlnyomórészt már jelenleg is Oracle technológiát és alkalmazásokat használnak, ezért fontosnak tartja, hogy a terület szakemberei megfelelő szakmai fórumokon cseréljék ki tapasztalataikat.

Az előadásokon számos olyan Oracle alapú rendszerről tartanak előadást a szakemberek, amelyekkel - közvetve vagy közvetlenül - a hétköznapi emberek is találkozhatnak mindennapjaikban. Ilyen például a tavaszi parlamenti és a hetekben lezajlott önkormányzati választásoknál alkalmazott országos informatikai rendszer, amelyben hazánkban elsőként került alkalmazásra az Oracle RAC (Real Application Cluster, valódi alkalmazás-fürtözés) technológiája, és amely a lakosság számára rendkívül rövid idő alatt tájékoztatást nyújtott a szavazás eredményéről. Napirendre kerül az Aszódi Polgármesteri Hivatalban mintaszerűen működő ügyfélbarát ügyintézési rendszer is.

A szakmai napon szó lesz még a bíróságokon alkalmazott informatikai fejlesztésekről, a PSZÁF-nál (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) idén bevezetett adattárház és üzleti intelligencia rendszerről, az iLearning képzési keretrendszerről, illetve az Oracle számára szintén az egyik legfontosabb területen, a hazai felsőoktatásban bevezetett oktatási rendszerekről.

A rendezvény iránt érdeklődők részvételi szándékukat Puri Juditnál jelezhetik a 224-1712-es telefonszámon vagy a judit.puri@oracle.com e-mail címen.

Kulcsszavak: Oracle-hu e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59