I-mode Franciaországban

Kollár Csaba, 2002. november 5. 18:19
Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy franciaországi partnere, a Bouygues Telecom S.A. az i-mode szolgáltatásokat november 15-től indítja az országban.
A francia piac a hatodik piaca lesz az i-mode szolgáltatásoknak azt követően, hogy eddig már Japánban, Németországban, Hollandiában, Tajvanon és Belgiumban már elindították.

Az NTT DoCoMo a licencekkel kapcsolatos tárgyalásokat a Bouygues Telecom-mal már áprilisban lezárta, és a megállapodások értelmében a japán mobilkommunikációs óriás Franciaország harmadik legnagyobb telekommunikációs cégével az előzetes kalkuláció szerint mintegy 6 millió előfizetőt kíván megcélozni az első körben új szolgáltatásaival. A licence-megállapodások kitérnek a szabadalmakra, a kizárólagos jogokra, a technológiára és a marketingtámogatásra. E mellett a DoCoMo segíti francia partnerét abban is, hogy milyen i-mode kompatibilis szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal jelenjen meg.

A DoCoMo távlati tervei között az szerepel, hogy a közel 60 milliós Franciaországban komoly piaci részt szerezzen meg magának, ezzel párhuzamosan pedig - állítják szakértők - az egész európai piacon jelentős növekedés indulhat az i-mode területén.

Az alábbiakban a francia i-mode szolgáltatás fontosabb jellemzőit foglaltuk össze:

- Szolgáltató: Bouygues Telecom S.A. -

- Indulás dátuma: 2002. november 15. -

- Szolgáltatási terület: Bouygues GPRS hálózata Franciaországban -

- Hálózat: GPRS -

- Felhasznált telefonkészülékek: NEC n21i, Toshiba TS21i -

- Fontosabb szolgáltatások: e-mail (i-mode e-mail) 1000 alfanumerikus karakterig, több mint 50 tartalomszolgáltató kilenc témában (hírek/időjárás, körzeti információk, utazás/szállítás, utazási tanácsok, üzenetszolgáltatás/chat, csengőhangok/képek, csillagjósda/játékok, vásárlás, banki és biztonsági szolgáltatások) -

- Alaphavi díj: 3 Euro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55