Új NEC i-mode készülék Európában

Kollár Csaba, 2002. december 19. 23:52
A KPN Mobile elérte a mérföldkőnek számító 100.000 i-mode ügyfélszámot Hollandiában, amihez naponta - dinamikus fejlődést igazolandó - több mint ezer készülékvásárlás társul. Ez azt jelenti, hogy percenként 1 új mobiltelefon-tulajdonost regisztrálnak.

A KPN ezt a fejlődést felismerve újabb i-mode készüléket mutatott be, a NEC n22i-t. A vállalat reményei szerint a 99 €-ért december 23-tól kapható készülék nagyon népszerű lesz kedvező árfekvésével is a fogyasztók körében. A hollandiai bemutatással egyidőben Németországban és Belgiumban is kapható lesz a NEC n22i.

Ami a készülék külsejét illeti: elegáns, harmonikus forma, belső antenna, és mindössze 110 grammos tömeg jellemzi. Az NEC n22i-vel 4096 színt lehet megjeleníteni. 40 szólamú csengőhangjával és egyéb fejlett tulajdonságaival az i-mode szolgáltatások minden fennakadás nélkül igénybe vehetők.

A készülékben két kijelző van, ami közül a nagyobb teszi lehetővé, hogy a színes képeket megtekintsük. A szabványos szolgáltatások közé tartozik a képek elküldése akár PC-re, akár i-mode kompatibilis telefonra i-mode mail-en keresztül.

A holland készüléktulajdonosok is élhetnek az olyan népszerű i-mode lehetőségekkel, mint a csengőhangok letöltése, az időjárás előrejelzés, a telefonkönyvek, vagy éppen a focieredmények megtekintése. De lehetőségük van a lastminute utakra jegyet foglalni, megnézni a legfrissebb hójelentést, érdeklődni kedvenc sztárjuk viselt dolgairól. Vélhetően a NEC n22i holland, illetve német és belga tulajdonosai körében egyaránt népszerűek lesznek a letölthető erotikus képek, animációk, akárcsak a parkolási díj kiegyenlítése is.

Több elemzés is arról számol be, hogy a fogyasztók körében nagyon magas (83%) az i-mode-dal való megelégedettség szintje. A fogyasztók számának emelkedése azt jelenti, hogy egyre többen választják az i-mode készülékeket a gazdag i-mode szolgáltatáspaletta (pl.: e-mail küldés) miatt.

Kulcsszavak: KPN mobiltelefon NEC I-mode

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55