Új Personal Cinema megoldások az nVidia-tól

Tóth Kristóf, 2003. január 22. 09:42
Az nVidia a jelek szerint a multimédia-fronton is agresszív támadást kíván indítani első számú riválisa, a kanadai ATI Technologies ellen. A társaság kedden bejelentette új Personal Cinema termékcsaládját.
A Personal Cinema termékvonal következő, teljesen átdolgozott képviselői februárban jelennek meg a piacon. A megoldást sokkal kifinomultabbá teszi az az NVDVD 2.0-ás DVD lejátszó szoftver, amelynek próbaverziója már elérhető a társaság weboldaláról.

Az ATI Technologies-féle All-in-Wonder közvetlen vetélytársának szánt Personal Cinema kártyák új generációja TV ki-, és bemenettel, ehhez kapcsolódó TV felvételi, és TV-n való lejátszási funkcióval, valamint fejlett, akár a merevlemez közbeiktatását is szükségtelenné tévő valósidejű DVD felvételi képességekkel rendelkeznek. A Personal Cinema az egyszerű kezelhetőség érdekében rádióhullámú távirányítóval is vezérelhető, és az nVidia vezetői szerint digitális médiaközponttá varázsolja a PC-t.

A grafikus processzorok vezető gyártói, vagyis az nVidia, és az ATI mellett az utóbbi időben a videokártyák gyártói, mint például a Micro-Star International (MSI) is célba vették a multimédia-szegmenst, és hasonló megoldások fejlesztésébe kezdtek. A multimédia kártyák ára a kiéleződő konkurenciaharc miatt pedig egyre alacsonyabbra süllyedt. Az ATI úgy próbálja stabilizálni pozícióját a szegmensben, hogy a csúcskategóriás Radeon 9700 PRO-tól az alsókategóriás Radeon 7500-ig többféle grafikus maghoz is társítja All-in-Wonder multimédia kártyáit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36