Panasonic i-mode kompatibilis mobilok Európában

Kollár Csaba, 2003. március 25. 20:22
A japán készülékgyártó, a Matsushita, mely a Panasonic márkanevet is jegyzi, bejelentette, hogy 2003 negyedik negyedévében elsőként az európai piacon mutatja be i-mode kompatibilis készülékeit.
Ezekkel a készülékekkel az olyan európai szolgáltatókhoz tartozó közönséget célozzák meg, akik már most is igénybe vehetik az i-mode szolgáltatásokat, vagy azok egy részét. Európában jelenleg a holland KPN Mobile, a belga KPN Base, a német E-Plus és a francia Bouygues Telecom kínálatában találhatjuk meg az i-mode szolgáltatásokat.

A Panasonic Mobile Communications igazgatója, Bunroku Morioka elmondta, hogy "új, kamerával egybeépített mobiltelefonjainkat a karácsonyi időszakra időzítettük. Ezek közül egy, vagy néhány modell i-mode kompatibilis lesz."

Az NTT DoCoMo számára stratégiai fontosságú, hogy minél többen használják az általa fejlesztett i-mode technológiát nemcsak Japánban, hanem Európában és az USA-ban is, ezért fűzi minél szorosabbra a helyi szolgáltatókon kívül az i-mode kompatibilis készülékeket gyártó vállalatokkal is a kapcsolatot. Egy február közepén nyilvánosságra hozott felmérés szerint Európában hozzávetőlegesen 450.000 i-mode felhasználó van. E szám a szolgáltatók véleménye szerint megsokszorozódhat, de csak akkor, ha a fogyasztók minél több fejlett i-mode kompatibilis készülék közül választhatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55