A Magyar Biztosítók Szövetsége tanúsította a SchlumbergerSema biztonsági megoldását

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 4. 12:08
SchlumbergerSema, a globális technológiai szolgáltató vállalat, a Schlumberger Ltd. információtechnológiai üzletága DeXa.Badge elnevezésű biztonsági megoldása elnyerte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) tanúsítványát. A DeXa.Badge vállalati azonosító menedzsmentrendszert kínál, amelynek alapjául a smartkártyás technológiának a jelszómenedzsment-szoftverrel való együttes használata szolgál, és biztonságos informatikai hálózat-hozzáférést biztosít.
A tanúsítvány magában foglalja a megoldás fizikai (beléptető rendszer) és egyben logikai (információ) hozzáférési elemeit is. A nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) technológia integrálása - a nagyfokú titkosítási és biztonságos azonosítási jellemzőknek köszönhetően - lehetővé teszi a meghatározott adatállományokhoz, dokumentumokhoz illetve alkalmazásokhoz történő hozzáférések szabályozását, legyenek ezek a vállalati hálózaton vagy akár a felhasználó számítógépén. Ennek megfelelően a számítógépen futó helyi és hálózati alkalmazások, illetve bizalmas adatok biztonságban vannak akkor is, ha a felhasználó átmenetileg felügyelet nélkül hagyja munkahelyét vagy hordozható számítógépét ellopják, tehát illetéktelen személy nem férhet hozzá a védett adatokhoz, alkalmazásokhoz.

A rendszer megköveteli a felhasználótól, hogy alkalmazza a vállalat biztonságpolitikai szabályait, mivel az épületen belüli mozgásához (fizikai hozzáférés/beléptetés) szükséges a smartkártya, illetve a felhasználó a bizalmas adatokhoz és adott alkalmazásokhoz csak akkor férhet, ha smartkártyáját behelyezi a számítógépébe (logikai hozzáférés). Ha a kártyát kihúzza számítógépe olvasójából, hogy elhagyja a helyiséget, a gépén futó alkalmazások és adatok más számára azonnal hozzáférhetetlenné válnak.

A fizikai hozzáférésről szóló tanúsítvány általában előfeltétele a tendereken való részvételnek. A SchlumbergerSema viszont az első olyan cég Magyarországon, mely megkapta a logikai hozzáférésre vonatkozó minőségigazolást is.

  • Magyarország a SchlumbergerSema regionális bázisa Kelet- és Közép Európában. A magyarországi vállalatot, a Schlumberger Industries Kft.-t Budapesten alapították 2003 januárjában. Feladata, hogy kereskedelmi, szolgáltatási és operatív támogatást nyújtson a magyarországi ügyfeleknek, valamint hogy támogassa a szomszédos országokban működő leányvállalatok tevékenységét. A SchlumbergerSema információtechnológiai vállalatként tanácsadással, rendszerintegrációval és menedzselt szolgáltatásokkal áll a kulcsfontosságú szektorokban ügyfelei rendelkezésére. A SlumbergerSema a nagy és komplex IT projektek specialistája. A cég a smartkártya technológiát tekintve világelső. A magyar vállalatnak Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Oroszországban vannak testvérvállalatai. Magyarországon 15 alkalmazottat foglalkoztat. Ezt a létszámot a magyarországi ügyfelek növekvő igényei szerint tervezi növelni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09