Részletek a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003-ról

forrás Prim Online, 2003. május 4. 10:43
A Microsoft részleteket közölt a SharePoint Portal Server legújabb változatáról, amely egyelőre a 2. béta-szakaszban van. Az új verzió hivatalos neve Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 lesz.
„A Microsoft Office SharePoint Portal Server teljes körű megoldást nyújt, amely kapcsolatot teremt az infomunkások és a számukra fontos információk, alkalmazások, személyek és csoportok között” - közölte Jeff Teper, a Microsoft üzleti portál csoportjának igazgatója. „Az olyan irodai alkalmazáscsomagok, mint például a Microsoft Office Rendszer által előállított vagy felhasznált információk integrált környezeteként működik. A vállalat minden felhasználója számára megkönnyíti, ugyanakkor hatékonyabbá teszi az információk megszerzését, a közös munkát, valamint elősegíti megalapozottabb és gyorsabb döntéshozatalt.”

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 fő jellemzői

Integráció

  1. A portálon keresztül a felhasználók elérhetik az üzleti alkalmazásokat (akár 3. fél által készített vagy iparágspecifikus alkalmazásokat is), a projektirányítási rendszereket, a vállalatirányítási rendszereket és az Office Rendszer alkalmazásait.
  2. A portálon keresztül elért alkalmazások egyszeri bejelentkezéssel használhatók.
  3. Az információk témakörök szerint rendszerezhetők, kezelhetők és védhetők.
  4. A felhasználókat valós idejű figyelmeztetések értesítik a számukra fontos információk és dokumentumok frissítéséről.
  5. A fontos információk tallózással és kereséssel egyaránt elérhetők.

Együttműködés

  1. Varázsló segítségével végezhetők az adminisztrációs feladatok, így az infomunkások maguk hozhatnak létre SharePoint csoportmunka webhelyeket és felkérhetik munkatársaikat, a cég partnereit és ügyfeleit, hogy megfelelő jogosultság birtokában használják azokat.
  2. A felhasználók megnövelhetik a csoportmunka-módszerek (e-mail, értekezlet, videokonferencia) napjainkban ismert hatékonyságát.
  3. A felhasználók fájlkiszolgálókon, webkiszolgálókon, Exchange nyilvános mappákban, a Lotus Notesban és más adatbázisokban egyaránt megkereshetik a számukra fontos információkat.
  4. A személyek munkakör és szakértelem alapján kutathatók fel.
  5. A felhasználók a szervezet bármely munkacsoportját megtalálhatják, csakúgy, mint az azok által készített tartalmat és dokumentumokat.
  6. A felhasználók az Office Rendszer alkalmazásai és a webes portál segítségével egyaránt kivehetik (check-out) és beadhatják (check-in) a dokumentumokat. A tartalomkészítésben való együttműködést segíti az automatikus verziókövetés és a jóváhagyási folyamatok is.

Testre szabás és beállítások

  1. A portáloldalak mindenki számára aszerint jelennek meg, hogy milyen feladatokat lát el és ehhez mire van szüksége.
  2. A kiválasztott webkijelzők és felhasználói engedélyek alapján változik, hogy a navigációs sáv mely választási lehetőségeket kínálja fel.
  3. Kijelzők segítségével a tartalom szervezet, divízió, célközönség és személy szerint meghatározható.
  4. A felhasználók jól ismert webes eszközökkel, például fogd és vidd módszerrel szabhatják saját igényeikre az oldalak tartalmát és elrendezését.
  5. A portál megjegyzi, hogy az adott felhasználó hogyan szereti látni az információkat.
  6. A portál a felhasználókra vonatkozó, engedélyezett információkat megosztja az alkalmazásokkal és a többi felhasználóval.
  7. A felhasználók biztonságos webkijelző-tárban kereshetnek a portáloldalak személyre szabásához használható kijelzőket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36