26 százalékkal növekedtek az e-kereskedelmi eladások

Tóth Kristóf, 2003. május 25. 10:47
[smallimage 1 left]Az interneten keresztül történő kiskereskedelmi eladások mintegy 25,9 százalékkal növekedtek az Egyesült Államokban az idei év első negyedében, közölte az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium.
Az amerikai internetezők az idei év első negyedében mintegy 11,9 milliárd dollár értékben vásároltak különféle termékeket a világhálón, amely 25,9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, közölte az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium (U.S. Commerce Department) pénteken.

A 25,9 százalékos növekedés, bár jelentősnek mondható, az eddigi legkisebb éves szintű bővülést jelenti a piaci szegmensben, áll a minisztérium negyedéves jelentésében. Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium 1999 óta folyamatosan nyomon követi az interneten, e-mailben, és egyéb elektronikus hálózatokon keresztül folyó kiskereskedelmi tevékenységet. A minisztérium statisztikájában minden kiskereskedelmi elektronikus tranzakció szerepel, nem csak azok, amelyek során a fizetés is online történt.

A National Retail Federation kereskedelmi szövetséghez tartozó Shop.org tanulmánya szerint az idei év egészére is hasonló mértékű, hozzávetőleg 26 százalékos növekedés várható az online eladásokban, amely 96 milliárd dolláros teljes bevételt jelent az internetes kiskereskedők számára.

A tavalyi év utolsó negyedéhez viszonyítva az első negyedéves e-kereskedelmi eladások 13,4 százalékkal estek vissza az Egyesült Államokban. A karácsonyi vásárlószezont követő tradicionálisan gyenge időszakban azonban a teljes (nem csak online) kiskereskedelmi eladások is mintegy 10,7 százalékkal csökkentek. Az online eladások 2002 negyedik negyedében 1,6 százalékát, az idei év első három hónapjában pedig 1,5 százalékát tették ki az Egyesült Államok teljes kiskereskedelmi piacának.
Kulcsszavak: e-commerce trend

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

Mennyire „MI ready” egy-egy vállalkozás, vagyis az adott szervezet milyen mértékben áll készen a mesterséges intelligencia (MI) használatára – a System 32 IT Kft. legfrissebb piackutatása erre kereste a választ. Az online, hiánypótló, nem reprezentatív felmérést, 2024. áprilisában a BellResearch-csel karöltve készítette a cég. 

2024. június 3. 13:02

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kritikus infrastruktúra – az ABB növeli a lengyel csővezetékek biztonságát

A PERN S. A. a Barátság csővezeték lengyelországi rész, a pomerániai olajvezeték és az üzemanyagvezeték-rendszer üzemeltetője. A társaság két szakaszon modernizálta a vezérlőrendszert: a tárolótelepet a Miszewko Strzałkowskie településen lévő nyersanyagbázissal összekötő keleti szakaszon Płock közelében, valamint a németországi Schwedtben lévő tartályokhoz vezető nyugati részen. A 60-as években épült kőolajszállító rendszer jelenleg számos, a 4.0 ipar területén elérhető technológiát használ – elsősorban a legkorszerűbb ellenőrző- és megfigyelőrendszereket.

2024. június 3. 09:56

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékos menedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá AI képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ küldetése, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni.

2024. június 2. 17:48

SZTNH: a fiatalok kétharmada tisztában van azzal, hogy a MI használata felvethet szerzői jogi aggályokat

Tízből négy fiatal használt már mesterséges intelligencián (MI) alapuló eszközt, derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) idei kutatásából

2024. június 2. 15:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52