A Microsoft válaszlépést tervez az iTunes szolgáltatásra

Tóth Kristóf, 2003. május 25. 10:55
[smallimage 1 left]Miközben az Apple Computer jelentős figyelmet kapott sikeres iTunes Music Store online zeneszolgáltatásával, a Microsoft csendben ellentámadásra készül a saját technológiáját alkalmazó szolgáltatások megerősítésével.
Miközben a legtöbb fizetős zeneszolgáltatás, mint például a Microsoft technológiáját alkalmazó Pressplay képtelen elcsalni a felhasználókat az ingyenes - és illegális - fájlcsere hálózatokról, az Apple Computer iTunes Music Store zeneszolgáltatása 16 nap alatt 2 millió zeneszámot adott el.

A szoftveróriás azonban úgy véli, a társaság által tervezett, új biztonsági funkciók lehetővé teszik a zenék online kölcsönzését is, amely sokkal vonzóbbá teheti a társaság által támogatott zeneszolgáltatásokat.

A Microsoft technológiáját alkalmazó zeneszolgáltatások egyik legnagyobb problémája, hogy nem teszik lehetővé a zenék hordozható lejátszóra való letöltését. A társaság azonban egy olyan szoftvert fejleszt, amely a közeljövőben megoldást fog nyújtani erre a problémára, és megkönnyíti a letöltött zeneszámok hordozható készülékekre másolását.

"A PC-hez kötődően már most is lehetővé tesszük a korlátlan letöltéseket" - mondta Jonathan Usher, a Microsoft Windows Media divíziójának igazgatója. "A következő lépés az, hogy a szórakoztatóelektronikai eszközökre is biztosítsuk a korlátlan letöltés lehetőségét."

A Microsoft ezeket a biztonsági módosításokat eredetileg a januári Consumer Electronics Show (CES) kiállításon szerette volna bejelenteni, de a társaság elkésett a fejlesztésekkel, így az Apple lépéselőnybe kerülhetett az iTunes Music Store korai kiadásával.

Az online zeneszolgáltatásokhoz fejlesztett, új biztonsági megoldások várhatóan a Windows Media Digital Rights Management for Devices 9-es verziójának részeként fognak debütálni az év második felében.

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Pár nap és indul a Samsung fesztivál

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 17:09

Clipboard Master 5.8.0 Build 59262

A Clipboard Master egy profi alkalmazás, amely külön fájlokban képes tárolni a vágólapra másolt szövegeket, képeket és fájlokat, így azok nem vesznek el, bármikor visszakereshetők.

2024. május 27. 16:55

ELAN 6.8.0

A professzionális eszköz lehetővé teszi a video- és audiofájlokhoz csatolt szöveges megjegyzések létrehozását, szerkesztését, megjelenítését és keresését.

2024. május 27. 16:53

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17