Az osztrák Mobilkom megvásárolná a bolgár MobilTelt

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 10. 10:27
A Mobilkom Austria, a Telekom Austria (TA) száz százalékos mobilszolgáltató leányvállalata a bolgár MobilTel átvételének megvalósíthatóságát vizsgálja. Ennek eredménye alapján az előzetes, nem kötelező érvényű ajánlatát június végéig teszi meg.
Bulgária mellett a Mobilkom érdeklődik még horvátországi UMTS-licenc vásárlása, valamint boszniai és szerbiai érdekeltségek vásárlása iránt is. A bolgár mobiltelefon-piac jelenleg 29 százalékos telítettséget mutat, amit a Mobilkom kiváló növekedési lehetőségnek tekint. A belépés ellen szól viszont Bulgáriának a kelet-európai átlagnál is jóval alacsonyabb bruttó hazai terméke, egy harmadik mobilszolgáltató megjelenésének a lehetősége, az egy előfizetőre eső átlagos díjbevétel (ARPU) csökkenő tendenciája és az UMTS rendszer bevezetésével szemben fennálló bizonytalanság.

Az egykori osztrák OVP pártvezér Josef Taus érdekeltségébe tartozó MobilTel eladási árát szakmai körök 1,3-1,6 milliárd euróra becsülik. A tényleges vételár egyes híresztelések szerint egymilliárd euró lesz. Taus 2002 januárjában a MobilTel Holding GmbH befektetői csoport élén 600 millió euróért vásárolta meg a piacvezető bolgár mobilszolgáltatót. A csoportot a Management Trust Holding AG (MTH), a Cordt & Partner, a Bawag/P.S.K-Gruppe, Josef Taus személyesen, valamint a Martin Schlaff családtagjainak tulajdonában lévő MS Privatstiftung alkotja.
Kulcsszavak: Mobiltel Mobilkom +fúzió

Megújult a Neumann-emlékszoba a régió legkülönlegesebb Informatika Történeti Kiállításán

A Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti múzeuma egy kuriózum a világ hasonló tematikájú gyűjteményei között, mivel az egykori nyugati és keleti blokkban gyártott ősszámítógépek és kommunikációs eszközök egyaránt megtalálhatók benne. A 2023-as Neumann 120 emlékév lezárultával a tárlaton kialakított Neumann János-emlékszoba kibővített tartalommal várja a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában az érdeklődőket, ahol idén tavasztól az egyik első szoftverfejlesztő cég, a Novotrade alapítója, a nemrég elhunyt Rényi Gábor tiszteletére kialakított emlékvitrin is várja a látogatókat.

2024. június 4. 20:25

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Multiple Search and Replace 6.15

A hasznos program lehetővé teszi ugyanazon szavak keresését és cseréjét egyszerre több dokumentumban (weblapok, Word, Excel, PowerPoint, Pdf). Nem kell minden fájlt egyenként megnyitni. Az alkalmazással tömörített fájlok között is kereshetünk: ZIP, RAR, GZIP, TAR és BZIP2.

2024. június 4. 18:47

EaseUS Todo Backup Free 16.2.0 Build 20240529

Otthoni használatra ingyenes, teljes körű biztonsági mentési és helyreállítási megoldást kínáló program fájlok, partíciók, vagy akár teljes lemezek védelméhez.

2024. június 4. 18:45

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

2024. június 4. 17:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47