Magasfokú integrált megoldás az elektronikus üzleti kommunikációban

forrás Prim Online, 2003. június 12. 18:58
Az eddigi egyszerűbb elektronikus adatáramlást egy fejlett üzleti kommunikációs megoldás váltja fel a hazai piac vezető ingatlanüzemeltető cége, a Trammel Crow Wallis Rt. (TCW Rt.) és a MATÁV Rt. között: 2003 májusától a két cég vállalatirányítási rendszerei automatikusan adják át egymásnak a pénzügyi információkat a közöttük kiépített csatornán keresztül.
Az új megoldás a két cég eltérő – SAP és Scala platformú – rendszerei között biztosít automatikus adatáramlást. A kapcsolatot két szolgáltató, a Scala ECE Hungary Kft. és az Axelero Internet Rt. teremtette meg egy közös projekt keretében.

Az új, internet alapú kapcsolatnak köszönhetően a Wallis Ingatlan Csoporthoz tartozó TCW Rt. – amely a Matáv Rt. teljes ingatlanportfolióját outsourcing szerződés keretében már három éve üzemelteti - pénzügyi követelése keletkezésekor elküldi az erről szóló információt a Matáv Rt-nek, amely ezt lényegesen hamarabb beépítheti a pénzügyi-likviditási rendszerébe, mintha a postán érkezett számlákat dolgozná fel.

Az elektronikus adatküldés során a két cég eltérő - SAP és Scala - vállalatirányítási rendszere automatikusan kommunikál egymással. A Scala szakemberei a TCW Rt. által használt iScala 2.1 rendszert bővítették a Scala connectivity-megoldásával, (iScala Connectivity Solutions - SCS). Az SCS felismeri a TVW Rt. ügyviteli rendszerében keletkezett releváns adatokat és automatikusan elküldi azokat az Axelero Web-EDI postafiókjába.

Az ingatlancégtől származó információt az Axelero Internet formátumkonverzióval a Matáv SAP-rendszere számára érthető formára alakítja és az elektronikus kereskedelemben is használt EDI-protokoll (Electronic Data Interchange) segítségével WEB EDI platformon juttatja el a Matáv Rt-hez. Magyarországon ez az első nagyszabású projekt, amelyben ezt a technikai megoldást alkalmazták. Az Axelero a megoldás keretében értéknövelt szolgáltatásként végzi az ASP üzemeltetést.

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14