A MusicNet is a Microsoft formátumát alkalmazza

Tóth Kristóf, 2003. június 13. 12:24
[smallimage 1 left] A dinamikusan fejlődő online zeneüzlet egyik legújabb lépéseként a MusicNet mintegy 350 ezer zeneszámot tesz elérhetővé a szoftveróriás Microsoft Windows Media formátumában.
Amióta az Apple Computer áprilisban beindította az azóta óriási sikert aratott iTunes Music Store zeneszolgáltatást, a rivális cégek minden erejükkel igyekeznek ütőképes alternatívát állítani a megoldásnak.

A vezető lemezkiadók által is támogatott MusicNet zeneszolgáltatás jelenleg olyan partnereken keresztül kínálja letöltésre zenéit, mint az AOL Time Warner. Bár az AOL Time Warner a közelmúltban lezárta évek óta folyó jogi vitáját a Microsofttal, a mostani lépés a társaságok szerint nem ezen megállapodásnak köszönhető, hanem egy annál jóval korábban elkezdődött folyamat eredménye.

A MusicNet, amelyet a vállalkozás résztulajdonosa, a médiaóriás RealNetworks fejlesztett ki, ez idáig a társaság RealAudio formátumát használta. A RealNetworks a közelmúltban azonban megvásárolta a Listen.com-féle Rhapsody zeneszolgáltatást, és azóta elsősorban ezen utóbbi megoldásra összpontosít, háttérbe szorítva a MusicNetet. A társaság a napokban azt is bejelentette, hogy felhagy a MusicNet zeneszolgáltatásának forgalmazásával, és a jövőben a Rhapsody szolgáltatást kívánja népszerűsíteni.

A mostani lépés a második jelentős változás a lemezkiadók által elindított és támogatott online zeneszolgáltatásokban, miután a Pressplayt a Sony Music Entertainment és a Universal Music a közelmúltban eladta a szoftverfejlesztő Roxiónak.
Kulcsszavak: MusicNet RealNetworks

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50