Handspring Treo 600-as sorozat

forrás Prim Online, 2003. június 19. 13:10
[smallimage 1 left]A Handspring bejelentette smartphone eszközei új generációját, a zsebméretű, teljes QWERTY billentyűzettel ellátott készülékeit.
Az új sorozat minden terméke – melyek a Treo 600-as nevet viselik – egyesíti egy felső kategóriás mobiltelefon, egy személyi titkár, valamint egy e-mail és web böngésző minden előnyét. Az első Treo 600 termékek idén ősszel érkeznek meg Magyarországra. A készülékek árát szeptember elején jelentik be.
A Treo 600 billentyűzetével a tárcsázás, sms és email írás sokkal könnyebbé válik, mint bármikor korábban, annak ellenére, hogy a készülék mérete jelentős mértékben csökkent. A gombok speciális, domború kialakítása, és gondos kidolgozása teszi gyorssá és egyszerűvé a gépelést. A Treo 600 minden gombja nagyobb, mint a korábbi modelleké. A betűk és számok mérete szintén nagyobb lett, a jobb olvashatóság érdekében.

A Treo 600 termékek ARM processzort és Palm OS 5 operációs rendszert rejtenek, melyek különösen a grafikus feladatokat, adatbázis-műveleteket és multimédiás alkalmazásokat (pl. audió-videó lejátszás) gyorsítják fel. Az öt irányú navigációs rendszer (fel, le, bal, jobb, közép) a szoftveres környezetbe beépülve lehetővé teszi, hogy egy kézzel, egyszerűen és gyorsan váltson az alkalmazások között. A szoftveres támogatásnak köszönhetően a QWERTY billentyűzet nem csupán egyszerű adatbevitel eszköz. Például telefonszámokat, alkalmazásokat, vagy akár speciális alkalmazási műveletet (adott weboldal megnyitása, email címzése) rendelhet a 26 különböző billentyűhöz, hogy ezután a kért műveletet egyetlen gombnyomással hajthassa végre.

Új lehetőségként a Handpring Blazer teljes körű, proxy nélküli böngészést tesz lehetővé, biztonságosan kapcsolódhat a vállalati hálózatokhoz, lehetőség van Secure Digital (SD) illetve MMC eszközök csatlakoztatására – melyek pl. MP3 és vezeték nélküli alkalmazásoknál lehet hasznos – beépített VGA fényképezővel rendelkezik, amellyel képeket készíthet és továbbíthat, illetve képhívó-azonosítót (picture caller ID) is létrehozhat. Kettős hangrendszer felel a kiváló minőségű telefon- és rendszerhangért. A mobilhálózathoz csatlakozásért (különböző verziókban) kétnormás CDMA vagy négynormás GSM/GPRS adó felel.
Kulcsszavak: Handspring pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50