Alltek Vision Nu-View 1024 PC-to-TV

Tóth Kristóf, 2003. július 5. 15:45
[smallimage 1 left] A televíziós készülékek és a személyi számítógépek összeházasítására tett kísérletet az Alltek Vision nevezetű cég, amikor a napokban bejelentette azon legújabb tunerét, mely arra hivatott, hogy a hagyományos számítógépes monitorokat televíziós szolgáltatásokkal ruházza fel.
A 170 dolláros, vagyis mintegy 40 ezer forintos áron kapható, Nu-View 1024 PC-to-TV nevezetű átalakító rendszer révén a monitorokon immár minden további nélkül televíziót is lehet nézni. Említésre méltó, hogy az Alltek Vision új terméke korántsem számít világújdonságnak, ugyanis többek közt például a ViewSonic kínálatában is fellelhetők hasonló termékek.

A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Nu-View 1024 PC-to-TV üzembehelyezése lényegében gyerekjáték. A felhasználóknak nincs más teendőjük, mint kihúzni a monitorkábelt a személyi számítógépből és átdugni magába az átalakító rendszerbe, végül pedig egy másik kábel segítségével kapcsolatot kell teremteni a szerkezet és a PC között. A hagyományos katódsugárcsöves monitorokkal és az újabb folyadékkristályos kijelzőkkel egyaránt kompatibilis Nu-View 1024 PC-to-TV-n keresztül alaphelyzetben egyszerűen átmegy a számítógép és a monitor közötti videójel, amikor azonban csak televíziót szeretnénk nézni a monitoron, a számítógépnek nem kell bekapcsolva lennie, tehát a műsorok élvezetét nem rontja le a PC-k általában nem túl halk működése.

Az üzembehelyezés kapcsán eddig még nem esett szó arról, hogy a Nu-View 1024 PC-to-TV természetesen valamilyen videoforrásra is igényt tart ahhoz, hogy televíziós képet tudjon szolgáltatni a számítógépes monitorokon. Az Alltek Vision integrált tunere 125 csatorna beállításait képes eltárolni, és esetében lehetőség van mind koaxiális kábel, mind hagyományos földi antenna csatlakoztatására. A Nu-View 1024 PC-to-TV kompozit, illetve S-Video bemenetei révén videorekorderekkel, vagy akár DVD lejátszókkal is összekapcsolható.

A speciális szerkezet 640x480 pixeles felbontású képet biztosít a monitoron, a nagy felbontású televíziós szabvánnyal, a HDTV-vel azonban nem kompatibilis. Esetében hátrányt jelent, hogy a számítógép nem fér hozzá a videojelhez, tehát a PC segítségével történő videofelvételt úgy ahogy van el lehet felejteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14