WLAN a kanadai vonatokon

Kollár Csaba, 2003. július 10. 23:40
[smallimage 1 left] A Bell Canada az Intellel és a vezeték nélküli megoldások specialistájával, a PointShot Wireless-szel közösen bejelentette, hogy nyilvános WLAN szolgáltatásokat tesz elérhetővé a Toronto és Montreal között közlekedő vonatokon utazóknak.
Az új szolgáltatást a bevezetés kísérleti szakaszában először az első osztályon utazók vehetik igénybe, akik utazás közben ellenőrizhetik e-mailjeiket vagy csatlakozhatnak az internetre laptopon vagy PDA-n WiFi kártyán keresztül.

A vonatokra tervezett PointShot Wireless megoldás a szélessávú Bell Canada ExpressVu műholdas internetes szolgáltatását, illetve a Bell Mobility CDMA2000 1X RTT celluláris hálózatát használja. A valósidejű internet-hozzáférés mellett az utazók a fedélzeti szerveren keresztül audiovizuális tartalmat is elérhetnek, mely szerver utazási információkkal, valamint egyéb kényelmi alkalmazásokkal is szolgál.

A szolgáltatás kísérleti elindítását megelőzően a PointShot több mint 800 utast kérdezett meg arról, hogy milyen technikai eszközökkel rendelkezik, illetve, hogy igénybe venné-e a különböző vezeték nélküli alkalmazásokat utazás közben is. A válaszadók 50%-a rendszeresen használja laptopját vagy PDA-ját, és mintegy 30%-uknak már megfelelő hardvere és szoftvere van ahhoz, hogy a vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozzon.
Kulcsszavak: utazás pda wireless

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52