Az amerikai cégvezetők nem tartanak az adatvesztéstől

Tóth Kristóf, 2003. július 13. 12:20
Az amerikai cégek felsővezetői teljesen másképp ítélik meg a számítógépen tárolt adatok esetleges elvesztéséből eredő károkat, mint ugyanezen társaságok információs technológiai vezetői, áll egy hétfőn megjelenő felmérésben.
Az adattároló rendszerek gyártásával foglalkozó EMC által szponzorált felmérés eredménye szerint az amerikai társaságok felsővezetőinek alig 14 százaléka véli úgy, hogy elektronikusan tárolt céges adataik könnyen elveszhetnének egy katasztrófa, például tűzvész, vagy földrengés során. Az IT vezetők ennél jóval nagyobb arányban tartanak a katasztrófák eredményként bekövetkező adatvesztéstől: A megkérdezett informatikai vezetők 52 százaléka tart egy ilyen eseménytől.

Szintén eltérőek a vezetők nézetei azzal kapcsolatban, hogy egy esetleges adatvesztést követően mennyi időbe telne helyreállítani a számítógépes rendszereket. A felsővezetők 91 százaléka szerint az adatok visszaállításához legfeljebb két napra lenne szükség, az IT vezetők 23 százaléka azonban legalább három napot számol egy ilyen művelet végrehajtására.

A felmérést a RoperASW marketingkutató és tanácsadó cég készítette az EMC Corp. megbízásából, és mintegy 274 amerikai nagyvállalat vezetőjének megkérdezésével. A felsővezetők közül a RoperASW a vezérigazgatókat, illetve a pénzügyi igazgatókat kérdezte meg, amíg a másik oldalon az IT vezetők álltak.

"Ügyfeleink szerint a legnagyobb kihívást nem a biztonsági másolatok készítése jelenti, hanem az adatok visszaállítása egy esetleges adatvesztést követően" - mondta David Goulden, az EMC fejlesztési- és marketing részlegének elnökhelyettese. "Nem hisszük, hogy az IT vezetők félrevezetnék a felsővezetést. Inkább egy tévhitről van szó, miszerint ha az adatokról rendszeresen biztonsági másolat készül, nem áll fenn veszély."

Mint Stephen Higgins, az EMC marketingigazgatója hangsúlyozta, a hosszú visszaállítási idő általában a szalagos adattárolásból adódik. Higgins elmondása szerint a lemezes megoldások gyorsabbak, de egyúttal jóval drágábbak is.

A RoperASW 254 olyan európai céget is megkérdezett, amely legalább ezer alkalmazottat foglalkoztat. A jelentés szerint az európai cégvezetők 40 százaléka, illetve az európai IT vezetők 44 százaléka érzi veszélyben a cég számítógépen tárolt adatait.
Kulcsszavak: EMC adatvédelem

Professzionális és magával ragadó gaming környezet

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bemutatta a GR500 versenyszimulátor-pilótafülkét és a Triple Racing monitorállványt, melyek már megvásárolhatóak. A hagyományos PC gaming setupokon túlmutatva a versenyszimulátorok újradefiniálják a gaming környezetet, így könnyen úgy érezheted, mintha egy igazi versenyautót vezetnél egy igazi versenypályán, miközben egy zárt, szórakozásra alkalmas helyen vagy. Hozd létre szimulátoraidat a Thermaltake verseny-ökoszisztémával vagy menj még messzebbre, és párosítsd őket egy VR-headsettel, mint a Meta Quest 3, teljesen elmerülve a gyors és ádáz versenyzés izgalmában!

2024. június 12. 20:36

Tesztüzemben elindult a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás révén válnak átélhetővé azok az előnyök, amelyek a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában rejlenek az utasok számára.

2024. június 12. 20:35

Élénk érdeklődés mellett zajlott a második NEXT 3D konferencia

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 19:29

SSuite File Shredder 2.4.1.2

Az SSuite File Shredder törli és megtisztítja a fájlokat a merevlemezről, USB-memóriakártyáról vagy bármely más memóriaeszközről. A hasznos alkalmazás törlés előtt alapértelmezés szerint legalább 35-ször felülírja a fájlokat véletlenszerű adatokkal, így ezeket az elemeket később már nem lehet megnyitni.

2024. június 12. 18:13

FontViewOK 8.43

A program kilistázza a gépünkre telepített összes betűtípust, valamint azok nevét és elérési útvonalát. A kétpaneles ablakban lehetőségünk van összehasonlítani azokat, módosíthatjuk a hátteret, a betűk színét, méretét, stílusát.

2024. június 12. 18:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30