Az Nvidia javít a grafikuschipek kihozatali arányán

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 7. 12:20
Az Nvidia számára az elmúlt időkben meglehetősen komoly gondokat okozott a high-end kategóriás grafikus processzorok megfelelő kihozatali arány mellett történő előállítása, azonban ezen nehézségeket várhatóan még e hónap végéig sikerül felszámolnia a vállalatnak - derül ki egy a Pacific Crest Securities által a napokban kiadott jelentésből.
A világ legnagyobb grafikuschip-fejlesztő cégeként nyilvántartott Nvidia az elmúlt héten arról számolt be, hogy nagyjából tartani tudja magát negyedéves terveihez, viszont nyeresége előreláthatólag kisebb lesz a vártnál. A Santa Clara-i székhelyű vállalat vezetői szerint előre nem látott nehézségeket okozott, hogy a cég új generációs grafikus processzorait a tervezettnél drágábban lehet csak előállítani. Az Nvidia egyébként újfent fő szerződéses chipgyártó partnerét, a TSMC-t hibáztatta azért, mert a 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő grafikuschipek kihozatala még mindig hagy kívánni valót maga után.

Az Nvidia múlt heti bejelentésével egy időben Michael McConnell, a portlandi székhelyű Pacific Crest Securities egyik vezető elemzője azt nyilatkozta, hogy az Nvidia a vártnál vélhetően gyengébben fog teljesíteni az elkövetkezendő időkben, mondván, hogy az nForce 2 típusjelzésű alaplapi chipkészletek eladási mutatói korántsem kielégítőek, illetve, hogy a GeForce FX 5600-as, illetve GeForce FX 5900-as grafikus megoldások gyártása kapcsán jelentős nehézségek merültek fel.

McConnell most már némileg másképp vélekedik, ugyanis olyan információk jutottak a birtokába, melyek szerint az Nvidia rövid időn belül képes lesz orvosolni az elmúlt hetekben-hónapokban felmerült problémákat. Az Nvidia nemrégiben arról értesítette a grafikus kártyák gyártásával foglalkozó cégeket, hogy az NV31, illetve NV35 típusjelzésű grafikus processzorok kihozatali aránya még augusztus vége előtt jelentős mértékben javulni fog - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban McConnell, aki szerint egyébként a kihozatali aránnyal kapcsolatos problémákért nem a chipeket gyártó TSMC, hanem sokkal inkább az azokat tervező Nvidia okolható.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05