Magyar DDTP Fordítás a Debian X Party-n !

forrás Prim Online, 2003. augusztus 11. 14:52
E hétvégén a magyar Szabad Szoftveres Közösség óriási eseményre készül, a Debian 10 szülinapjának megünneplésére. A szülinapot a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete és a BME Simonyi Károly Szakkolégiuma szervezi a híres Új Vár Klubban.
„Tisztelt OOhu támogatók!

A nagy eseményt szeretnénk a magyarországi Szabad Szoftver-terjedésben legfontosabb szerepet játszó tevékenységgel, a fordítással tölteni. A Debian-ban működik egy tökéletes rendszer, a DDTP rendszer. Ebben születnek meg a különböző Szabad Szoftveres programcsomagok leírásainak elfogadott nemzeti fordításai. Vagyis ennek segítségével a felhasználó telepítheti a rendszerét majd magyarul válogathat a szoftvercsomagok között, amiből a legteljesebb gyűjteményt a Debianban találja. Ez a tevékenység tehát minden Szabad Szoftver-felhasználó munkáját könnyíti.

Az eseményen bemutatkozik az új, Debian-irányvonalú UHU, illetve lesz Felhasználók-Fejlesztők találkozója, és még jó pár esemény. Ehhez szeretnénk kérni minden OOhu-támogató segítségét.

Az esemény körülbelül 500.000 Ft-ból tud megvalósulni, ebből 300.000 Ft-ért kaptuk meg péntek délutántól vasárnapig a Schönherz-et. Az összegből eddig 265.000 Ft áll rendelkezésre, tehát a Schönherz bérletére, a szállításra és egyéb kisebb kiadásokra még szükségünk lenne pénzre. De nem csak anyagi támogatás segítheti a Party sikerét! A Partyra köszönettel veszünk néhány kölcsön számítógépet, étel-ital támogatást, segítséget a szállításban, dekorációban, egy-két kisebb nyomtatási munkában, bármiben :-)

A Party minden idők legnagyobb magyar Szabad Szoftveres eseménye lehet, amely alapvetően segítheti a szabad rendszerek és az ezekkel járó felhasználói programok terjedését Magyarországon, ezért kérjük tisztelettel a támogatást

A válaszokat előre is köszönöm a szervezők nevében:
LME Debian Csoport, BME Simonyi Károly Szakkollégium
Tisztelettel: Szervác Attila LDCs"
Kulcsszavak: BME LME Linux

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50