A Samsung a világ leggyorsabban fejlődő márkája

forrás Prim Online, 2003. augusztus 12. 14:45
[smallimage 1 left]A Samsung márka értéke több mint duplájára nőtt három év alatt, a világ vezető 100 cége között ez a legnagyobb növekedés. A vállalat márka értéke jelenleg 10,8 milliárd USA dollár, ami a 2002-es értékhez viszonyítva 31 százalékos növekedést jelent.

Az Interbrand, a világ vezető márkatanácsadója immár második alkalommal a Samsungot nevezte meg a világ leggyorsabban növekedő márkaneveként. Mindössze három év alatt a Samsung név értéke több mint kétszeresére – a 2001. évi 5,2 milliárdról a jelenlegi 10,8 milliárdra – nőtt. A 100 legnagyobb világcéget értékelő évenkénti Interbrand felmérés szerint a Samsung jelenleg a világ 25. legnagyobb márkája. 2002-ben a 34., 2001-ben pedig a 42. helyen állt, azaz két év alatt 17 helyet lépett előre.

A Samsung a multinacionális cégek szűk elitjébe tartozik, melyet a vásárlókkal, szellemi vezetőkkel és kereskedőkkel közös gondolkodásmód különböztet meg a többi cégtől. A Samsung holisztikus megközelítésben kommunikálja a globális márkanevet, melynek keretében számos független, de egy közös márkakép által vezérelt regionális stratégiát valósítottak meg.

A Samsung márkanév értékének dinamikus emelkedéséhez elengedhetetlen volt, hogy a vállalat kiemelten foglalkozzon az integrált globális reklám és marketing tevékenységgel, amelynek hangsúlyos eleme a folyamatos partnerség az Olimpiai Játékokkal.

„Elsőként Kun-Hee Lee elnök ismerte fel és hangsúlyozta a kiemelkedő márkanévben rejlő hatalmas versenyelőnyt 1996-ban." – mondta TaeHo Kim, a Samsung csoport vállalati kommunikációs osztályának alelnöke – „Annak érdekében, hogy a Samsung név nemzetközi szintű vezető márkanévvé váljon, globális programot indítottunk és ezzel olyan egységes vállalati identitást alakítottunk ki, amely minden marketing tevékenységünkben megjelenik."

„A Samsung márka folyamatos erősödése hűen tükrözi a vállalat elkötelezettségét a márkanév globális szintű erősítésében. A Samsung márka értéknövelése kulcsfontosságú vállalati cél, amely kiterjed a teljes szervezetre, az elnöktől az alkalmazottakig. A Samsung sikerrel tette marketingstratégiája központi elemévé a márkaépítést, amely a termékfejlesztéstől az elosztási csatornák megválasztásán át a csatornákon keresztül kifejtett marketing tevékenységekig, valamint a belső és külső kommunikációig terjed." – mondta Jan Lindemann, az Interbrand globális ügyvezető igazgatója. – „A Samsung sikerének középpontjában az áll, hogy a menedzsment elszántan törekszik arra, hogy a Samsungot saját területein vezetővé tegye, és támogatja az ennek hátteret biztosító befektetések és szervezetek megvalósítását is." A Samsung új menedzsment filozófiájában fogalmazta meg vezető szerepének alaptételeit, melyet Lee elnök vezetett be 1993-ban a vállalat globális minőségügyi kezdeményezésének keretében. Ekkor jelentette ki Lee elnök, hogy a Samsung névnek a világszínvonalú termékekkel, alkalmazottakkal és folyamatokkal társult fogalommá kell válnia.

Azóta a Samsung több kategóriában is globális vezetővé lépett elő, vezető piaci pozíciót szerzett a félvezető memórialapkák gyártásában, a lapos kijelzős monitorok és színes televíziók gyártásában, valamint világszinten harmadik helyen áll a mobiltelefon-készülékek értékesítése területén. A Samsung elkötelezett a márkában rejlő tőke növelésében, melyet a szervezeti módszerekkel megvalósított marketingen keresztül, valamint a humán tőke, a termék és a működési területeket jelentő közösségek területén kifejtett befektetéseken keresztül kíván elérni. A vállalat célja, hogy a digitális konvergencia forradalmának globális vezetőjévé váljon, és legalább 50 termék esetében piacvezető pozíciót szerezzen.

A világ 30 legértékesebb márkája:

[bigimage 2 center]

Kulcsszavak: Samsung marketing +céginfo

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36