Elektronika - a lapos képernyő felé megy a piac

MTI Sajtóadatbank, 2003. szeptember 1. 10:43
A dél-koreai Samsung cég képviselője az elektronikai berendezés berlini nagy bemutatóján, az IFA-n úgy vélekedett, hogy a televíziós piac hasonló változást él meg most a lapos képernyőre való áttéréssel, mint amikor a fogyasztók a fekete-fehér készülékekről a színesre váltottak.
Szerinte a laposak iránti kereslet olyan erőteljes, hogy nem lehet még csak jóslásokba sem bocsátkozni, hová fejlődhet az idén. Egyre nagyobb a kereslet a falra akasztható, azaz kimondottan lapos készülékek iránt is. Igaz, a német piacon arra számítanak, hogy a mintegy ötmillió készülékből 150 ezer lesz ilyen a háztartásokban az év végére.

Mivel ezek drágábbak, 10 ezer euró körül van az áruk, a tévékészülék eladások teljes értékében részesdésük elérheti a 20 százalékot - jelentette ki a holland Philips képviselője Berlinben. A vállalat az IFA-n már csak ilyeneket állított ki.

A lapos tévék piacvezetője a Samsung és a Sharp lett, a Sony, a Philips és a Panasonic másoktól vásárolja ezen képernyőket, így piaci lemaradásban van, most kezdi saját modellválasztékát kialakítani. Több japán vállalatnak a kisebb, 37 centis képernyőméretű készülékeknél már elsősorban lapos képernyős kínálata van, a piacvezető országnak így Japán tekinthető.
Kulcsszavak: Samsung IFA LCD televízió

Megújult a Neumann-emlékszoba a régió legkülönlegesebb Informatika Történeti Kiállításán

A Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti múzeuma egy kuriózum a világ hasonló tematikájú gyűjteményei között, mivel az egykori nyugati és keleti blokkban gyártott ősszámítógépek és kommunikációs eszközök egyaránt megtalálhatók benne. A 2023-as Neumann 120 emlékév lezárultával a tárlaton kialakított Neumann János-emlékszoba kibővített tartalommal várja a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában az érdeklődőket, ahol idén tavasztól az egyik első szoftverfejlesztő cég, a Novotrade alapítója, a nemrég elhunyt Rényi Gábor tiszteletére kialakított emlékvitrin is várja a látogatókat.

2024. június 4. 20:25

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Multiple Search and Replace 6.15

A hasznos program lehetővé teszi ugyanazon szavak keresését és cseréjét egyszerre több dokumentumban (weblapok, Word, Excel, PowerPoint, Pdf). Nem kell minden fájlt egyenként megnyitni. Az alkalmazással tömörített fájlok között is kereshetünk: ZIP, RAR, GZIP, TAR és BZIP2.

2024. június 4. 18:47

EaseUS Todo Backup Free 16.2.0 Build 20240529

Otthoni használatra ingyenes, teljes körű biztonsági mentési és helyreállítási megoldást kínáló program fájlok, partíciók, vagy akár teljes lemezek védelméhez.

2024. június 4. 18:45

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

2024. június 4. 17:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47