Kalifornia precedens értékű anti-spam pert nyert

Tóth Kristóf, 2003. október 25. 22:51

Kalifornia állam mérföldkőnek számító pert nyert egy marketing cég
ellen. A cég kéretlen reklám emailek millióit küldte szét, amelyekben
világosan kifejezte a címzetteknek, hogy hogyan folytassák a reklám
hadjáratot, avagy a spammelést. Az érintetteket nem kevesebb mint 2
millió dollárra bírságolták meg.
Az állam ügyvédje, Bill Lockyer a PW Marketing of Los Angeles Country, és annak tulajdonosai, Paul Willis és Claudia Griffin ellen hozta fel az ügyet 2002-ben, egy 1998-as anti-spam törvény alapján. Ezen a törvény hatáskörét az elmúlt hónapban erősítették meg, hogy segítségével könnyebben fel lehessen lépni a spammerek ellen.

A PW Marketinget azzal vádolták, hogy kéretlen emailek millióiban reklámozta azt a 39 dolláros útmutatóját, amelyben egyértelműen spammelésre való buzdítás szerepel, egy hosszú listával egyetemben, amely rengeteg Kaliforniai polgár emailcímét tartalmazza. Az ügyészség szerint a cég ezzel megsértette az 1998-as anti-spam törvényt, amely egyértelműen kimondja, hogy a reklám emailekben egy ingyenesen hívható telefonszámnak is kell szerepelnie, amelyen a címzett lemondhatja a kéretlen reklámok küldését. Ezen kívül a cég érvényes válaszcímmel sem látta el emailjeit, amivel ugyancsak megsértette a spam törvényt.

Bill Lockyer ezen kívül azt a vádat is felhozta a cég ellen, hogy az illegálisan behatolt bizonyos felhasználók gépeibe, hálózataiba, hogy az emailjeit visszakövethetetlenül tudja elküldeni.

Az ügyvéd elmondása szerint ez a megnyert per, amely a büntetésen kívül megtiltotta a cégnek a kéretlen, és feladó nélküli emailek küldését, precedens értékű lesz a jövőbeni anti-spam tevékenységhez. A az ítélet ezen kívül kimondja, hogy Willis és Griffin semmilyen tranzakcióban, vagy üzletben nem vehet részt 10 éven át, amely az interneten reklámozza magát.

Január 1 után, az állam anti-spam törvénye oly módon szigorodik ráadásul, hogy a privát felhasználók is pert indíthatnak a spammerek ellen, akár 1000 dolláros levelenkénti kártérítést követelve.

Kulcsszavak: spam reklám marketing jog

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59