Opera webböngésző a Nokia 60-as szériához

Tóth Kristóf, 2003. október 28. 12:30

Tegnap az Opera közzétette a Nokia 60-as sorozatú mobiljaihoz
készített, fejlett webböngészőjét. Az előző verzió csak a Nokia 6600
telefonhoz volt jó, de az új már működik a 3650, 7650 és az N-Gage
mobil készülékeken is. Az Opera 6.1 for Series 60 egy sokkal kisebb
szoftver elődjénél, és kevesebb erőforrást is igényel futtatása. A cég
szerint az új verzió kb 250kb-tal kevesebb RAM-ot használ.
A Nokia 60-as sorozat a Symbian OS-re épül, amely kifejezetten az adatcentrikus felhasználási területekre készült mobilok alapját képezi. Ezek az úgynevezett SmartPhone-ok. Ezeken a telefonokon a felhasználók teljes egészében, és eredeti megjelenésében élvezhetik az internetet, a weboldalakat. Az Opera Small-Screen Rendering (SSR) technológiája átméretezi automatikusan a weblapokat, hogy azok szépen jelenjenek meg a kis méretű színes kijelzőkön is.

"Csodálatos, hogy megoszthatjuk minden felhasználóval azt a fejlesztést, és törekvést, amelyet a smartphone termékek érdekében teszünk. Az Opera 6.1 for Series 60 immár teljes internet élményt nyújt a mobil készülékeken az emberek számára." mondta el Jon S. von Tetzchner, az Opera Software igazgatója.

Az új szoftver rengeteg újítást tartalmaz, amely megkönnyíti az internetezést a SmartPhone-okról. A kisebb méret, és kisebb memóriaigény mellett, a felhasználók egy újfajta menü interfészt is kapnak az SSR képernyőn, amely különösen a framek és táblázatok kezelését könnyíti meg. Természetesen emellett rengeteg hibáját is orvosolták az elődnek, több hibajavítást is tartalmaz az új verzió. Az S60 browser most először több nyelven is elérhető. Letölthető az angol, francia, német, spanyol, olasz, és kínai nyelveken is.
Kulcsszavak: Opera Nokia mobiltelefon opsys

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17