Pocket LOOX 610 - a zsebméretű mobil iroda

forrás Prim Online, 2003. november 24. 13:04
A Fujitsu Siemens Computers a hagyományosan évente megrendezésre kerülő augsburgi Octoberfestivalon mutatta be Pocket LOOX 610 kéziszámítógépét. Az új eszköz valódi "hordozható irodaként" segíti a professzionális felhasználókat személyi információk kezelésében és egyben platformot biztosít számukra a mobil alkalmazások futtatásához. A gép több új technikai jellemzőt tartalmaz. Intel XScale PXA 255 processzorral és Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PCs oprendszerrel működik - így valódi zsebméretű irodaként funkcionál és már ma is számos alkalmazás kapható hozzá.
Kibővített kommunikációs képességek

A Pocket LOOX 610 két alapváltozata kiterjedt kommunikációs funkciókat kínál. Mindkét modell teljes körűen integrált Bluetooth és gyors infravörös porttal rendelkezik, a Pocket LOOX 610 BT/WLAN pedig ezen túlmenően vezeték nélküli LAN-hálózati működésre is alkalmas. A Pocket LOOX 610 BT opcionális CompactFlash (CF) kártya behelyezése esetén támogatja a WLAN-csatlakozást, amely egyszerű e-mail küldést és fogadást, címtár- és naptárkezelést, valamint on-line ügyféladat-hozzáférést tesz lehetővé. CF-kártyával valamennyi modell gazdái GPRS-en keresztül is elérhetik vállalati adataikat.

Megnövelt teljesítmény

A régi 600-as modellt kiváltó Pocket LOOX 610 az új Intel XScale PXA 255 processzorral és a kimondottan hozzá optimalizált Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszerrel dolgozik. A felhasználó a gyorsabb alkalmazás-futtatásban és az alacsonyabb fogyasztásban érezheti ennek előnyeit.

Átdolgozott akkumulátor-koncepció

Az új akkukoncepció révén a Pocket LOOX 610 gazdája tovább dolgozhat hálózati csatlakozás nélkül. A beépített puffer akkumulátorcsere idején is mintegy 30 percen keresztül képes biztosítani a folyamatos tápellátást. Az alaptartozékként szállított akku üzemideje 12 óra. A géphez 20 óra aktív munkavégzést támogató XL-akkumulátor is rendelhető.

Fokozott rugalmasság

A rugalmas csatlakozási lehetőségek sokféle mobil alkalmazási területet támogatnak - például az SAP szerveradat-hozzáférést, a biztonságos VPN-működést és a vékony kliensekre épülő mobil megoldások futtatását. A Windows Mobile 2003 for Pocket PCs nyílt rendszerarchitektúrája számos külső alkalmazás - köztük gépkocsinavigációs és adatbázis-rendszerek - felé biztosít együttműködést. Az integrált bővítőnyílások révén a felhasználó rengeteg, már ma is kapható CF- és SD/MM-kártyás eszköz - vonalkód-szkennerek, fényképezőgépek, háttértár-megoldások és GPS navigációs rendszerek - adatait tudja fogadni.
Kulcsszavak: pda Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59