IT biztonság: Elindult a Biztostű oktató portál

forrás Prim Online, 2003. november 25. 13:10
A nyilvánosság előtt is bemutatkozik a Biztostű informatikai biztonságot oktató portál, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.
A Biztostű célja egy olyan informatikai biztonsággal foglalkozó WEB-es oktató portál létrehozása, amely a jelenleg elérhető hasonló tartalmú oldalaktól eltérően kevésbé a termékfüggő konkrétumokra, hanem sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére koncentrál, valamint ennek eredményeként a tudatosság, a megalapozott biztonságérzet és a bizalom megerősítését szolgálja. Célja, hogy az e téren tapasztalható társadalmi szintű hiányosságokat szemléletes ismeretanyag terjesztésével csökkentse.

A létrejött internetes forrás mind a diákok, mind az idősebb korosztályok számára hasznos kiinduló pontot, hosszabb távon megbízható alapokat kíván nyújtani. Mivel az összeállított tartalom azok számára szól, akik munkájuk vagy hobbijuk során IT biztonsági problémákkal találkoznak, várható, hogy a konkrét gyakorlati esetekben is visszatérnek majd ezen alapokhoz, így a Biztostű mintapéldája lehet az életfogytig tartó tanulást szolgáló tananyagoknak.

A www.biztostu.hu címen közel 400 oldalnyi, az informatikai biztonság széles területét átölelő, tananyag található, amelyet interaktív játékok egészítenek ki. Ezen kívül több érdekes szakmai előadás is elérhető videofelvétel formájában a hozzájuk kapcsolódó prezentációkkal és előadás jegyzetekkel egyetemben. A fogyatékkal élőkre tekintettel a multimédiás anyagok feliratozottak, az ábrák kísérő szöveggel vannak ellátva, így a vakok, gyengénlátók és siketek számára is értelmezhető a tartalmuk. Az alapismereteket több mint 30 specifikus területen további tanulmányok, dolgozatok színesítik.

A Biztostű mostani első megjelenését követően a szerzők további fejlesztéseket ígérnek, amelyek az oktató tartalom bővítésére, további interaktív játékok készítésére, illetve a programozott oktatás megvalósítására irányulnak. A korszerű e-learning megoldásokat követve testreszabott tananyag utak, illetve az érdeklődőtől a középiskolai képzési szinten keresztül az egyetemi oktatásig eltérő szintű tartalmak között lehet majd választani, ahol a tananyag elsajátítását számos ponton ellenőrző kérdések, tesztek, feladatok teszik majd teljessé. Ezen felül a szerzők lehetőséget biztosítanak bárki számára, hogy saját, a témával foglalkozó színvonalas oktató anyagát, lektorálást követően a honlapon megjelentethesse.
Kulcsszavak: website security

Szembe megyünk a fenntarthatósággal

A gazdasági növekedés ellentmond a fenntarthatóságnak, nemhogy el vagyunk késve, de még az irány is rossz, amerre haladunk – nyilatkozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a green.hu legújabb podcastjában, a GreenPodban. Az új fenntarthatósági weboldal a szokásosnál elmélyültebb, kőkemény zöld témákat érintő podcast beszélgetést folytatott az ország egyik legismertebb klímatudósával. 

2024. június 9. 13:20

Két új, barátságos árcédulájú gamer monitorral bővül az Evnia terméksorozat

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 10:44

Akciódús, funkciógazdag gaming az új Philips Evnia modellekkel

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 07:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47