Véget ért a Sulinet XP pályázat

forrás Prim Online, 2003. december 1. 11:17
November 29-én hirdették ki a Microsoft Magyarország által indított Sulinet XP pályázat eredményeit, melyre több száz pályamű érkezett. A 7-12 éves korcsoport fődíja egy belföldi családi utazás, a 13-18 éves korosztály győztese pedig elutazhat Redmondba, a Microsoft központjába. A nyertes pályaművek december 5-ig megtekinthetők a Westend City Center mozijának előterében.

A Microsoft Magyarország a Sulinet Expressz kormányzati támogatási program aktív résztvevőjeként 2003 júniusában indította útjára a "Sulinet XP" elnevezésű pályázatot. Az "Én és a számítógépem" témakörben meghirdetett pályázatra bármely művészeti ágban nevezhettek a jelentkezők, nem kellett semmiféle korlátokhoz alkalmazkodniuk.

"A Sulinet XP pályázattal azt szerettük volna elérni, hogy a fiatalok ne csupán termékeink felhasználói legyenek, hanem gondolják végig a számítógépükhöz, valamint a számítástechnikához fűződő érzéseiket, gondolataikat, és próbálják meg ezt a saját módjukon kifejezni" - mondta Pozsony Balázs, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere. "A pályázat eredeti beadási határideje szeptember 5-e volt, de a nyár folyamán nagyon sok kérés érkezett a pályázati határidő meghosszabbítására, így október végéig adtunk haladékot az esetleges jelentkezni vágyóknak. A hosszabbítás megérte: a beküldött pályaművek száma minden várakozásunkat felülmúlta."

A beérkezett pályaművek zsűrizésére november elején került sor. A beérkezett pályaművek sokszínűségéhez híven, a zsűri tagjai is különféle területeket képviseltek, így lehetővé vált a több szempontból való komplex értékelés. A zsűri tagjai voltak: Alföldi Róbert színművész; Barabás Éva műsorvezető; Kaszás György, a McCann-Erickson reklámügynökség kreatív igazgatója és Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A beérkezett pályaműveket két külön korcsoportban bírálták el. A 7-12 éves korosztály győztese egy belföldi utazásra mehet családjával, a 13-18 éves korosztály nyertese pedig elutazhat Redmondba, a Microsoft központjába. A két fődíjon kívül gazdára talált még hat darab digitális fényképezőgép és tintasugaras nyomtató, valamint számos számítógépes kormány és Microsoft Zoo Tycoon, illetve Rise of the Nations játék.

A Sulinet XP pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására november 29-én, szombaton került sor a Westend City Center mozijának egyik termében, melynek előterében a 32 db nyertes pályaművet is kiállították. A díjátadás után a nyertesek még egy plusz ajándékot kaptak a Microsofttól, ugyanis megnézhették a "Némó nyomában, avagy egy bohóchal kalandjai" című animációs filmet.

"A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt az elbíráláskor, ugyanis jó néhány igazán különleges alkotás is érkezett; küldtek zeneszerzeményeket, maketteket, verseket, írásokat, üvegfestéseket és még riportfilmet is. A beérkezett alkotások magas színvonalát mutatja, hogy nagyon sok helyen hirdettünk holtversenyt, ugyanis néhány esetben tényleg nem letetett egyértelműen dönteni. Úgy vélem, a nyertesek joggal lehetnek büszkék magukra; megküzdöttek a győzelemért" - mondta Vityi Péter a Microsoft Magyarország vezérigazgatója. "A Sulinet XP pályázatra beérkezett alkotások száma, és az egyes pályaművek tartalma egyértelműen bizonyítja, hogy a felhasználók kötődnek számítógépeikhez. A gépek egyre sokoldalúbb felhasználhatósága és mindennapi életünkbe való bekapcsolódása révén valamiféle sajátos viszony alakul ki az ember és a gép között. Mi azon dolgozunk, hogy termékeink elősegítsék e kapcsolat kialakulását és fejlődését" - tette hozzá Vityi Péter.

A zsűri által kiválasztott nyertesek mellett azok a pályázók is jutalomban részesültek, akik a legelsők között küldték be pályázataikat, ugyanis az első száz beküldő Microsoft testtáskát kapott ajándékba.

A Sulinet XP pályázat nyertes pályaművei 2003. december 5-ig megtekinthetők a Westend City Center mozijának előterében.

Az MI bevezetése csak az út kezdete, a helyes alkalmazása sok vállalkozás számára már most is létkérdés a versenyképességhez

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 14:01

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36