A világ első S3 DeltaChrome alapú kártyája a Club 3D-től

Tóth Kristóf, 2003. december 18. 21:59
Az S3 Graphics munkatársai a napokban bejelentették, hogy a világon először a Club 3D fog piacra dobni olyan új generációs grafikus kártyákat, melyek a vállalat teljes körű DirectX 9.0 kompatibilitással rendelkező, DeltaChrome kódnevű grafikus processzorára épülnek.

Rendkívüli örömmel tölt el bennünket, hogy bejelenthetjük: a Club 3D hamarosan a mi DeltaChrome grafikus chipünkre épülő videokártyákkal jelenik meg a piacon - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Nadeem Mohammad, az S3 Graphics egyik vezető termékmenedzsere.

A Club 3D és egyben a világ első DeltaChrome alapú grafikus kártyájáról tudni lehet, hogy többek közt 256 MB DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, valamint egy D-Sub, egy DVI és egy TV-Out csatlakozó kap helyet rajta. Csúcskategóriás grafikus megoldásról lévén szó, a kártyán a pillanatnyilag elérhető legnagyobb teljesítményű DeltaChrome processzor teljesít szolgálatot. Ez a különböző memória sávszélesség kímélő megoldásokkal ellátott, F1 fejlesztési kódnevű grafikus chip nyolc renderelő futószalaggal, futószalagonként pedig egy-egy textúrázó egységgel van felvértezve, fejlett Pixel és Vertex Shadereinek köszönhetően pedig alaposan túlmutat a DirectX 9.0 szabványon. Az AGP 8x-os interfésszel rendelkező Club 3D kártya egyébként egyszerre több monitort is képes kezelni, és támogatja a különböző HDTV felbontásokat is.

Az S3 Graphics képviselői elmondták, hogy a Club 3D a közeljövőben alacsonyabb kategóriákba sorolható, ugyancsak DeltaChrome alapú grafikus kártyákkal is meg kíván jelenni a piacon, vagyis a vállalat termékskálájában a jövő év folyamán fel fognak tűnni a DeltaChrome S8, DeltaChrome S4, valamint DeltaChrome M128 típusjelzésű chipekre épülő olcsóbb videókártyák is.

A legnagyobb teljesítményű, nem kevesebb mint 256 MB memóriával szerelt DeltaChrome F1 chipes Club 3D kártya ára várhatóan 155 euró körül fog alakulni. Ez az ár roppant kedvezőnek tűnik, azonban egyelőre kérdéses, hogy a DeltaChrome alapú grafikus megoldások hogyan muzsikálnak majd az alkalmazásokban, illetve, hogy a gyártó milyen driver támogatást biztosít majd hozzájuk.

Kulcsszavak: grafikus kártya S3 Club 3D

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50