A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását

forrás Prim Online, 2004. január 19. 15:23

A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé válik a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatás.

Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra. A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

"A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SUSE LINUX technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi," - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk - a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk. A Linux rendszerek bevezetése iránt érdeklődő ügyfeleink - akár adatközpontként, akár munkaállomásként szeretnék használni a Linuxot - a Novelltől megkaphatják azt, amire vállalati informatikai rendszereikben szükségük van." "2004. a Linux éve lesz," - tette hozzá Szittya.

"A SUSE LINUX magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SUSE LINUX termékvonal támogatását" - nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SUSE LINUX magyarországi irodájának vezetője. "A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is."

A SUSE LINUX egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SUSE LINUX jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet. Miközben a SUSE LINUX megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás - a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan - a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SUSE LINUX mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

"Elkötelezettségünk a nyílt forráskódhoz kapcsolódik, nem egy általunk értékesített termékhez," - mondta Szittya. "A SUSE LINUX és a Ximian felvásárlásával a piac néhány legjobb nyílt forráskód fejlesztőjét tudhatjuk sorainkban, és ki szeretnénk használni ezeket a képességeket a teljes termékvonal fejlesztéséhez."

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38