Hewlett-Packard: várt mértékű nyereség az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 20. 09:12
A Hewlett-Packard pénzügyi első negyedévének a nettó nyeresége 30 százalékkal nőtt elsősorban személyi számítógépgyártó ágazatának erőteljes bevételnövekedésére.
A technológiai cégnek a folyó második negyedévre és a teljes évre vonatkozó nyereség előrejelzése megegyezett a szakértők becslésével.

A New York-i tőzsde csütörtöki zárása után a H-P arról számolt be, hogy pénzügyi első negyedévében a nettó nyeresége 936 millió dollárra, részvényenként 30 centre nőtt az egy évvel korábbi 721 millió dollár, részvényenként 24 cent profitról.

A január végével zárult negyedévben a bevétele 19,51 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 17,88 milliárd dollárról.

Egyszeri tételek nélküli nyeresége 1,08 milliárd dollár, részvényenként 35 cent volt, ugyanez egy évvel korábban 877 millió dollárt, részvényenként 29 centet tett ki.

A cég részvényarányos nyeresége megegyezett a várttal, bevétele valamivel meghaladta a szakértők által becsült 19,37 milliárd dollárt.

A folyó negyedév kapcsán a H-P arra számít, hogy egyszeri tételek nélküli részvényarányos profitja 34 cent lesz 19,2-19,6 milliárd dollár bevétel mellett. Az elemzők a mostani negyedévre részvényenként átlagosan 34 cent nyereséget és 19,2 milliárd dollár bevételt várnak.

A H-P árfolyama csütörtökön a New York-i értéktőzsdén 36 centtel 23,87 dollárra nőtt.
Kulcsszavak: HP +céginfo

GKID-Mastercard Digitális Kereskedelmi Körkép 2024/I

Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul a jelenség nem magyar sajátosság, szinte minden régiós és EU-s piacot érint. Az okok között pedig elsősorban az elmúlt két év folyamatos vásárlóerő-csökkenése,  valamint a látványosan megerősödő kínai e-kereskedők térhódítása áll. Ebben a piaci környezetben az online vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a hazai vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép néven publikálásra kerülő riportjának legújabb, 2024-es kiadásából.

2024. május 8. 11:28

HONOR tippek a gigabájtok jó kihasználásához

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 10:06

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

25 év után visszatér az Ikon

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 09:51

Közvetlenül összehasonlíthatóvá teszi termékei fenntarthatósági adatait a Siemens

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 20:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36