A HP élre kíván törni a digitális fényképezőgépek piacán

forrás Prim Online, 2004. március 7. 10:00
A HP közzétett tervei szerint portfoliója frissítésével tör a célul kitűzött vezető pozíció megszerzésére a digitális fényképezőgépek piacán. A frissített kínálat bevezetés előtt álló nyolc új, modern formatervű gépe bővíti az otthoni felhasználók képfeldolgozási lehetőségeit.
A portfólió megújításának hátterében a HP kapcsolódó kutatási és tervezési tevékenységének erősödése áll: az elmúlt másfél évben a vállalat majdnem megduplázta ez irányú beruházásait. A szükséges fejlesztési forrásokat a cég évi 1 milliárd dollár feletti költségvetésű nyomtatási és képalkotási programja biztosította.

A vállalat komoly sikerekre számíthat digitális gépei kiskereskedelmi értékesítésében. A világ kiskereskedelmi egységeinek polcain kínált árukészlet több mint 10 százalékát HP-termékek teszik ki, a cég "kapcsolt" termékcsomagjai rendkívül népszerűek az otthoni felhasználók körében, és a bolti eladóknak szervezett átfogó helyszíni és on-line tanfolyamok is kedvező fogadtatásra találtak az ágazatban. Az oktatási program bemutatja az üzletek munkatársainak az új HP-technológia előnyeit, valamint a rögzítéstől a képmegosztáson keresztül a nyomtatásig tartó folyamat minden lépését lefedő HP-termékek együttműködési lehetőségeit. A tanfolyamok résztvevői később vásárlóiknak is továbbadják az így megszerzett tudást - ezzel is hozzájárulva a forgalom élénkítéséhez.

Az újszerű vizuális és használati élményt nyújtó HP Photosmart család első tagja az azonnali fotómegosztást (HP Instant Share) támogató HP PHotosmart R707. A megújult portfólió minden darabja stílusos és tartós acélborítású házban kerül piacra, amelynek ergonomikus, tenyérbe simuló formája révén a felhasználó akár fél kézzel is kitűnő felvételeket készíthet.

A tökéletes színhatású fotók nyomtatása érdekében a HP új fényképezőgép-családja a HP Real Life technológiával dolgozik. Az új fejlesztéseknek köszönhetően még a kezdő fotós számára sem jelent nehézséget a csúcsminőségű képek rögzítése. A HP Real Life megoldásai - köztük az adaptív megvilágítási technológia (HP Adaptive Lighting) és a különleges HP Image Advice alkalmazás - gyakorlatilag lehetetlenné teszik a rossz képek készítését, így valamennyi nyomat esetében garantált a kifogástalan színhatás.

A HP Real Life technológia elemei:

Adaptív megvilágítás (HP Adaptive Lighting) - a nagy kontrasztarányú képek automatikus korrigálásával kiemeli az arcokat és részleteket a sötét háttérből.

HP Image Advice - a képek elemzése alapján tippeket ad arra nézve, hogyan lehetne módosítani a beállításokat a jobb képek készítéséhez.

Gépbe épített vörösszem-eltávolítás (HP In-Camera Red-Eye Removal) - a világon elsőként képes arra, hogy közvetlenül a fényképezőgépen, PC használata nélkül korrigálja a képet.

Gépbe épített panorámakép-előnézet (HP In-Camera Panorama Preview) - több kockából összeállított körképekhez. Megjeleníti az LCD-kijelzőn az előző kocka szélének "szellemképét", hogy a fotósnak ne kelljen találgatnia, hol kezdődjön a panorámakép következő eleme. A fotózás pontosságának növelése mellett a rendszer arra is képes, hogy már a PC-re töltés alkalmával tökéletesen egymás mellé illessze a darabkákat. Az ágazatban elsőként az előnézeti jellemző arra is lehetőséget nyújt, hogy a fotós magán a kijelzőn ellenőrizze a teljes panorámafelvételt.

Különleges digitális jelfeldolgozó egység (HP Digital Signal Processor) - a HP és a Texas Instruments közös fejlesztése, amely a kiváló képminőség mellett a gép funkcióinak rugalmas működését is biztosítja. A Texas Instrument digitális médiafeldolgozási technológiájára épülő képfeldolgozó motort egyedül a HP gépei alkalmazzák. A HP Real Life technológia "lelkeként" ez az egység teszi lehetővé, hogy pontosan az jelenjen meg a képen, amit a fotós szeme lát.

Az 5,1 megapixel felbontást, 24x-es teljes felbontást és 32 MB belső memóriát nyújtó HP Photosmart R707 digitális fényképezőgép a professzionális fotók készítését segítő PictBridge technológiát is támogatja. A készülék kiegészítőjeként bemutatott HP Photosmart R sorozatú dokkolóállomás segítségével - csakúgy, mint a korábbi termékvonalak esetében - a felhasználó most is egyetlen, gyors lépésben megoszthatja, kinyomtathatja, e-mailhez csatolhatja vagy elmentheti fotóit és videófelvételeit. A dokkolóállomás dupla töltőhelyének köszönhetően pedig párhuzamosan tudja tölteni a gépben található akkut és a (csomagban szállított) tartalékakkut.

A HP Photosmart R707 digitális fényképezőgép és a HP Photosmart R sorozatú dokkolóállomás 2004 májusában kerül az üzletekbe.
Kulcsszavak: HP kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55