Hétfőn dönt a Matáv igazgatósága a Westel névváltoztatásáról

forrás Prim Online, 2004. március 21. 14:15
A Westel várható átkeresztelését T-Mobile-ra január 4-én írta meg a Prím Online, majd erre hivatkozva a következő napokban a Népszabadságtól a Financial Timesig, az osztrák T-Online-tól a belorusz informatikai portálig több tucat off-line és online médium, de a szenzációt a Matáv akkor még egy közleménnyel tompította: "egyelőre csak vizsgálják a Westel márkanév megváltoztatásának lehetőségét, döntés még nincs". A döntést ugyanis egy tőzsdei cég estében azonnal nyilvánosságra kell hozni, különben a tőzsdefelügyelet büntetésére lehet számítani. Az előkészületek most hétfőn érnek majd döntéssé: és alighogy végetér majd a Matáv igazgatóságának ülése, 15 órakor be is jelentik majd a döntés tartalmát.
A Matáv március 22-i igazgatósági ülésén több - a vállalat jövőjét meghatározó stratégiai kérdésben - születik döntés, ezek egy része azt a célt szolgálja, hogy az Európai Unióban, amelynek a május elsejétől hazánk is tagja, a Deutsche Telekomhoz tartozó Matáv Csoport és anyavállalata az egységesedő európai piaci környezetben hatékonyabban tudja érvényesíteni a méretekből fakadó szinergiákat, előnyöket. A Deutsche Telekomhoz tartozó mobilszolgáltatók szinte mindegyike már korábban felvette a T-Mobile nevet (Németországban T-Mobile Deutschland, az USA-ban T-Mobile USA, Nagy-Britanniában T-Mobile UK, Ausztriában T-Mobile Austria, Hollandiában T-Mobile Netherlands, Csehországban (T-Mobile Czech Republic), így könnyen "ki lehetett szorozni", hogy előbb-utóbb a Westel is sorra kerül.

Ugyancsak megjósolható, hogy az Origo hírszolgáltatása sem tudja elkerülni az egységes vállalati azonosítót, a T-Online nevet, azonban erre várhatóan még egy-két évet várni kell, ez a döntés valószínűleg nem születik meg hétfőn.

A Matáv korábban már jelezte, hogy 2003-as osztaléka jóval magasabb lesz, mint a 2001-es részvényenkénti 11 Ft, illetve a 2002-es 18 Ft után részvényenként. A Napi Gazdaság 52 Ft-os Matáv osztalékot valószínűsített egy felmérés után, amelyben az elemzői várakozások 35-72 Ft között szóródtak.
Kulcsszavak: Westel MTR Matáv T-Mobil

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09