KFKI Isys: olajipari SAP-bevezetés

forrás Prim Online, 2004. április 13. 13:50
A KFKI Isys Informatikai Kft. bejelentette, hogy 2004 áprilisában sikeresen lezárult legújabb SAP/bevezetése az olajiparban működő Mol-leányvállalatnál, az Explant Kft.-nél.
A Mol három karbantartási leányvállalata közül a Kunpetrol Kft. tevékenységét már korábban is SAP vállalatirányítási rendszer támogatta, amelyet 2002-ben a KFKI Isys SAP szakértői csapata implementált. A Mol és leányvállalatai közös döntése alapján, SAP rendszer került bevezetésre a három korábbi leányvállalat összeolvadásával létrejött Explant Kft.-nél is.

"A feladat az volt, hogy a Kunpetrol Kft. 2003. január 1-je óta működő SAP R/3 rendszere úgy alakuljon át, hogy az megfeleljen mindhárom korábbi cég üzleti és ügyviteli igényeinek. Az SAP 4.6c verziójának pénzügy-, kontrolling, eszközgazdálkodás, anyaggazdálkodás, értékesítés és HR menedzsment moduljai kerültek bevezetésre, amely kiegészült a KFKI Isys saját fejlesztésű menetlevél moduljával" - nyilatkozta Lusztig Zoltán, az Explant Kft. informatikai igazgatója.

A gépkocsi-menetlevélkezelési modul közös adatbázison működő egységes gépkocsi-nyilvántartó és üzemanyag-elszámolási rendszer, amely együttműködik az SAP R/3 többi moduljával úgy, hogy annak standard funkcióit és eljárásait használja. Emellett biztosítja a vállalat elszámolásához, a jelentési és statisztikai kötelezettségeihez szükséges adatokat.

A kkv (kis- és középvállalatok) alapokon megvalósított SAP rendszertámogatást nyújt a logisztikai, a pénzügyi és a humán erőforrás menedzsment folyamatokhoz. Az összeolvadás az anyaggazdálkodási modul teljes újragondolását követelte meg, mivel három eltérő elszámolási rendszer szerint működő és eltérő szerződésállománnyal rendelkező vállalatot kellett közös ERP rendszerben leképezni.

"A vállalat szerteágazó ügyviteli folyamatain kívül kihívást jelentett, hogy három hónap állt rendelkezésre a feladat teljesítésére. A bevezetés során a vállalat szinte valamennyi ügyviteli konszolidációra irányuló döntése a projekt megvalósítási ideje alatt született meg. A tanácsadók feladata a szokásos SAP bevezetés mellett kiegészült a kialakítás alatt lévő folyamatokhoz történő szakmai tanácsadással is." - mondta Zelei István a KFKI Iszs SAP üzletágának igazgatója.

A KFKI ISYS 2004 márciusában sikeresen lezárta a rendszerbevezetést és áprilistól megkezdődik az egy hónapos támogatási időszak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50