Az NBC és a Vivendi Universal létrehozta az NBC Universal médiaóriást

OTS - Cégvonal, 2004. május 13. 10:19
Az amerikai NBC és a francia Vivendi Universal Entertainment (VUE) médiacégek létrehozták az NBC Universal globális hatókörű média- és szórakoztatóipari konszernt 15 milliárd dolláros tervezett forgalommal 2005-re. A bejelentést az NBC és a VUE anyavállalatai, a GE illetve a Vivendi Universal tették meg.

Az új cég aktívái között szerepelnek a szórakoztató- és médiaipar legnagyobb nevei, mint például az NBC tévécsatorna, a Telemundo, a Bravo, a CNBC és a Microsofttal közös tulajdonban lévő MSNBC csatorna, a Universal Pictures filmgyár, a Universal Television és NMC Studios televíziós programstúdiók, 29 NBC és Telemundo tévéállomást magában foglaló csoport, öt szabadidőparkban tartott részesedés, beleértve a Universal Studios Hollywood és Universal Orlando parkokat. A nemzetközi aktívák között videó és DVD kiadványok kiadói joga, tévéműsorok és dokumentumfilmek forgalmazása több mint 200 országban, valamint európai, ázsiai és dél-amerikai televíziós témacsatornák szerepelnek.

A tranzakció keretében a Vivendi Universal Entertainment (VUE) részvényesei 3,65 milliárd dollár készpénzt kapnak, ebből a Vivendi Universal 3,4 milliárdot. Az NBC Universal átvállal 1,7 milliárd dollár adósságot a Vivendi Universal mérlegéből.

Az NBC és a Vivendi Universal Entertainment egyesülésével létrejött NBC Universal közzétette szervezeti struktúráját.

Eszerint a társaság élén Bob Wright áll majd elnök-vezérigazgatói tisztben, de emellett megtartja az anyavállalatnál, a General Electricnél betöltött alelnöki és ügyvezető igazgatói pozícióját is. Wright munkáját a szakma egyik legjobban összeszokott és legtapasztaltabb vezetői gárdája támogatja.

Randy Falco veszi kézbe az új vállalat általános üzleti és működési irányítását az NBC Universal Television Networks Group elnöki tisztében. Jeff Zucker, mint az NBC Universal Television Group elnöke a televíziós műsorgyártásért és programokért lesz felelős. Ron Meyer, a Vivendi Universal Entertainment korábbi elnöke a Universal Studios elnök-vezérigazgatói tisztében a Universal Pictures filmgyár és a Hollywood-i stúdiók működését, valamint a konszern Parks & Resorts részlegét felügyeli. A Universal Pictures filmgyárat továbbra is Stacey Snider, a Parks & Resorts részleget pedig Tom Williams vezeti.

Dick Ebersol az NBC Universal Sports & Olympics elnöki tisztében a USA Networks sportközvetítéseit felügyeli. Jay Ireland ellenőrzi a konszern tulajdonában és irányítása alatt álló 29 tévéállomást az NBC Universal Television Stations elnökeként. A globális terjeszkedés elősegítésével Brandon Burges, az újonnan létesített Digital Media, International Channels, and Business Development ügyvezető elnök helyettese lett megbízva.

Wright ellenőrzése alatt bővített feladatkörrel látják el a konszern felügyeletük alá tartozó szervezeti egységeinek az irányítását Lynn Calpeter pénzügyi igazgató-ügyvezető elnökhelyettes, Deborah Reif pénzügyi szervezési igazgató-ügyvezető elnök helyettes, Marc Saperstein humánerőforrás és kommunikációs igazgató-első elnökhelyettes, valamint Lawrence Tu tanácsnok, ügyvezető elnökhelyettes.

Változások a Television Group-nál

Az új társaság az alapítók, az NBC és a Vivendi Universal Entertainment programkészítés és terjesztés terén elfoglalt vezető pozícióit egyesíti magában. Az NBC Universal Cable Entertainment & Cross-Platform Strategy elnökévé Jeff Gaspint nevezték ki, Kevin Reilly pedig, amint azt már említettük, az NBC Entertainment elnöki tisztét tölti be. Gaspin irányítása alatt végzi munkáját Bonnie Hammer, az USA & Sci Fi Networks elnöke és Lauren Zalaznick, aBravo & Trio Networks elnöke. Társelnökké lett kinevezve David Kissinger és Angela Bromstad az NBC Universal Television Studio-tól.

Az NBC Universal Television Group vezetői kulcspozíciójába kerültek a Vivendi Universal Entertainment korábbi pénzügyi igazgatója Frederick Huntsberry az értékesítés élére pénzügyi igazgató és ügyvezető elnökhelyettesi rangban, valamint John Miller marketing igazgató és Marc Graboff, a Television Group ügyvezető elnökhelyettese. Huntsberry felügyeli értékesítési igazgatóként Barry Wallach, az NBC Universal Domestic Sales & Distribution elnöke és Belinda Menendez, az NBC Universal International Sales & Distribution elnöke munkáját.

Változások a Television Networks Group-nál

A vezetési kulcspozíciókban végrehajtott alapvető változások keretében Keith Turner and David Zaslav feladatköre saját területükön az NBC és Universal teljes aktíváira kibővül. Turner az NBC Universal Sales & Marketing elnöke, Zaslav pedig az NBC Universal Cable elnöke. Jeff Lucas az Universaltól lesz felelős az NBC Universal Cable Sales irányításáért Turner ellenőrzése alatt. Az
NBC Universal Cable Investments irányítását Doug Holloway látja el Zaslav ellenőrzése alatt.

A Maserati bemutatja a GranCabrio Folgore-t

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 20:01

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

TagScanner 6.1.17

Remek eszköz egy zenei gyűjtemény rendszerezéséhez és kezeléséhez. A beépített audiolejátszóval rendelkező program szerkeszti a legtöbb hangformátum címkéit. Fájlokat átnevezhet a címkékből származó információk alapján, importálhat címkeinformációkat fájlnevekből vagy más forrásokból, bármilyen szövegcserét és átalakítást végezhet a címkékben és fájlnevekben. Lejátszási listákat hozhat létre egy kattintással, és exportálhatja gyűjteményét HTML-be, Excelbe vagy bármely felhasználó által meghatározott formátumba.

2024. április 17. 17:39

Subtitle Workshop 6.2.10

A számos különleges funkcióval ellátott, helyesírás-ellenőrzőt is tartalmazó programot filmfeliratok szerkesztésére használhatjuk. A meglévő feliratokon kívül újak létrehozását is támogatja az alkalmazás.

2024. április 17. 17:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09