Egy professzionális spamszűrő ára kevesebb, mint 3 hónap alatt megtérül

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 17. 10:01
Internet-szakértők becslése szerint ma minden egyes kapott e-mailre kilenc kéretlen küldemény jut. A valamilyen terméket vagy szolgáltatást reklámozó levelek, úgynevezett spam -ek száma szűk egy év alatt megduplázódott - hangzott el a 2F 2000 Kft. és a Clearswift Co. közös sajtóbeszélgetésén, amelynek témái a levélszemét, és kiszűrésének módszerei voltak.

Az interneten hétről-hétre növekszik az illegális adatszerzést célzó támadások száma, ezek alapján állítják össze a terjedelmes e-mail címlistákat, amire a reklámcélú leveleket küldik. Nem kizárt, hogy olyan súlyossá válik ez a probléma, amelynek következtében új szabványt kell bevezetni az internetes kommunikációban használatos SMTP protokoll helyett. Addig a spamek szűrése tűnik az egyedüli megoldásnak.

Bár a nem kívánt elektronikus levelek tömkelege a végfelhasználóknak csupán pszichikai terhet jelent, a gazdasági szervezeteknek komoly anyagi kárt is okoz. Egy 250 számítógéppel rendelkező vállalatnak éves szinten közel 40 millió forint kárt okoznak a spamek, míg egy professzionális spamszűrő megoldással ez az összeg a negyedére csökkenthető mondta Dávid András, a 2F 2000 Kft. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: ezt a kiadást viszont már nem lehet kikerülni, a cégek kénytelenek szembenézni a spamek jelentette problémával. A tartalomszűrés minden egyes vállalat költségeit csökkentheti, a szűrőprogramokat szállító cégek szerint egy professzionális spamszűrő megoldás ára kevesebb, mint 3 hónap alatt megtérül.

A spamszűrő szoftverek között egyaránt megtalálhatóak az ingyenes programok, az anti-vírus alkalmazásokhoz csatolt spamszűrők, valamint a professzionális megoldások. Természetesen a legutóbbi biztosítja a leghatékonyabb védelmet, a vállalatok ezek használatával kímélhetik meg magukat és alkalmazottaikat a legtöbb bosszúságtól, azonban ehhez mérten az áruk sem csekély.

Kulcsszavak: Clearswift spam 2F 2000

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38