Új "In-the-Wall" Ethernet kapcsoló a 3Com-tól

Megnövelt véghálózati biztonság

forrás Prim Online, 2004. június 1. 18:01
A 3Com bemutatta „in-the-wall” („faliba épített”) négyportos Ethernet kapcsolórendszerének legújabb változatát, a 3Com IntelliJack Switch NJ225-ös kapcsolót. Továbbfejlesztve az eddigi, kiterjedt hálózatbiztonsági stratégiáját, a 3Com tovább növelte kompakt berendezéseinek megbízhatóságát, melyek az egy porttal rendelkező fali csatlakozót négy kapcsolt Ethernet porttá alakítják anélkül, hogy új vezeték kiépítésére lenne szükség a véghálózat számára.
Az új NJ225 modell menedzselhető kapcsoló a szabványnak megfelelő biztonsági szinttel és intelligens vezérléssel, ami a hálózat hozzáférés ellenőrzőrendszerének továbbfejlesztésével ideális a konvergált hálózatokon alapuló IP telefónia működtetésére. Jellegzetessége a port-alapú hálózati hozzáférés ellenőrzőrendszere, amely az IEEE 802.1X hálózati beléptető szabványra épül; ez a jellemző biztosítja, hogy a hálózati eszközökhöz kizárólag az arra jogosult szerezhessen hozzáférést.

A berendezés továbbá a felhasználói bejelentkezési profil alapján, automatikus felhasználói hozzáférést is lehetővé tesz meghatározott VLAN-okhoz („Virtual Local Area Network”), ami tovább növeli a hálózat zártságát. Például oktatási intézményi környezetben ezt az úgynevezett „Auto-VLAN”-ként ismert kapacitást a hallgatói-, a látogatói-, az adminisztrációs- és a fakultás felületek hálózati szétválasztására használják.

Az NJ225 modell négy 10/100 kapcsolt Ethernet porttal rendelkezik, felhasználói kapcsolódást és egy darab 10/100 uplinket lehetővé téve. Távolabbi hozzáférési pontok - személyi számítógépek - optikai kábellel történő csatlakoztatására a 3Com bemutatta két új IntelliJack modelljét, amelyek 100BASE-FX optikai csatlakozóval működtethetőek. Ezek az IntelliJack Switch NJ225 FX modellek- a felhasználói összekapcsolhatóságot lehetővé tévő 10/100 Ethernet portok mellett - ST- és SC-osztályú optikai csatlakozókkal is rendelkeznek. A 3Com IntelliJack termékcsalád további jellemzői közé tartoznak a forgalom priorizálás, illetve a standard, nagyteljesítményű adattovábbítás olyan kompatibilis kapcsolódó eszközök felé, mint például a telefon vagy a térfigyelő videókamerák.
Kulcsszavak: kapcsoló hálózat 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50