Önálló részleget hoz létre Európában a Visa, megszületik a Visa Europe Limited

Kiss Ádám Zoltán, 2004. július 18. 15:16
A Visa Internatonal EU régiója 2004. július elsejével különálló szervezetté alakult Visa Europe néven, az új szervezet egy új, teljes mértékben európai elektronikus fizetőrendszert alkot.
Az átalakítást irányító Visa elnök és vezérigazgató, Hans van der Velde elmondta, hogy mindez csak előfutára volt egy olyan szervezet kialakításának, amely kizárólag az európai lakossági bankszektorra koncentrál, ahol a döntések Európa által és Európa érdekében születnek.

Hans van der Velde kijelentette: "A Visa Europe létrejötte a mi elektronikus fizetési ágazatunkban történelmi jelentőségű eseménynek nevezhető. Ennek eredményeképpen egy, az európai tagbankok tulajdonában és ellenőrzése alatt álló, egyedülálló európai szervezet jött létre."

Európa a világ többi Visa régiójától nagymértékben eltér. A kártyás tranzakciók összegének (beleértve a készpénzfelvételt is) 70 százaléka a betéti kártyás tranzakcióból származik, míg a hitelek száma ehhez képest elenyésző.

Hans van der Velde szerint "2003-ban a Visa EU-n keresztül bonyolódott a Visa International összes tranzakcióinak harmada, ezért úgy éreztük, hogy elérkezett az idő a váltásra, annak érdekében, hogy elsősorban az európai piacra koncentráljunk, 2003-ban két és fél billió eurót költöttek Visa kártyával, ebből 824 milliárdot Európában".

"A Visa nagy mérete miatt, a Visa Europe egyesülése nem csak szükséges, de alapvető lépés is annak érdekében, hogy szorosabb kapcsolatot biztosítsunk a szervezet, a tagbankok, a kormányzatok és a szabályozó szervek között" - hangsúlyozta Christopher Rodrigues, a Visa International elnök-vezérigazgatója.


Kulcsszavak: Visa

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09