Little Brother: A világ legkisebb nyomtatója

forrás Prim Online, 2004. augusztus 1. 13:38
A világ legkisebb sorozatgyártású nyomtatója Magyarországon. A 170x80mm-es papírkákra, pontosabban speciális, Brother A7 jelű hordozóra nyomtat a kis masina, de készíthetünk vele többször felragasztható emlékeztetőket, matricákat, vagy kétpéldányos nyomatokat is.
A hordozható, akkumulátorról és hálózatról egyaránt üzemelő szerkezet felbontásáról annyit, hogy az eredetiben 12 pt-s betűnagyság az automatikus kicsinyítés után is tökéletesen olvasható, ami hivatalos értéken 300 dpi-t jelent.

A Brother MW-100-as - mert ez a legkisebb testvér valódi neve - USB porton, vagy infrán keresztül kommunikál, de létezik bluetooth-os változata is, MW140 néven. Mindössze 30 dekás „tömege” komoly fém tokozást, és övcsipesszel ellátott, praktikus hordtáskát rejt. A hőpapíros eljárás további előnye, hogy abszolút „utazásálló”, mivel sem por alakú, sem folyékony festéket nem tartalmaz. Így persze kifogyni sem tud a nem létező „tinta”, tehát amíg papír van, addig nyomtatni is lehet.

A méretében leginkább a PDA-kat idéző szerkezet nem véletlenül lett ekkora. A 10x16x1,7 cm-es nyomtatót pontosan arra szánja a gyártó, hogy mozgásban lévő, nagy mobilitású felhasználók igényeit elégítse ki, és elsősorban Pocket PC-ről, „Palm”-okról, vagy notebook-okról nyomtassanak vele. Ezt szolgálja az is, hogy egyetlen töltéssel akár 100, vagy még több oldal is készíthető vele néma csendben, várakozási idő nélkül, és egy oldal nyomtatása nem kerül többe alapanyagtól függően 12-15 forintnál.

A szerkezetnek nyilván hasznát veszik majd a szállítmányozók, az értékesítők. Gondoljuk csak el, hogy az ügyfél éppen befejezi igényei felsorolását, és már át is lehet nyújtani a kinyomtatott gépi számlát. Praktikusan alkalmazhatják raktári dolgozók, vagy bárki, aki az irodát elhagyva sem szeretne lemondani a papírformátum és a nyomtatás lehetőségéről. Forgács László, a Brother magyarországi vezetőjének elmondása szerint a nyomtató nem csak méretét tekintve egyedülálló. Kiváló ár/érték arányt képvisel, és ez az egyetlen szerkezet, amely teljesítménye, egyszerű, gyors használata miatt valóban hordozható készülék.
Kulcsszavak: printer Brother

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50