Háromdimenziós Sharp-monitor hétköznapi felhasználóknak

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 10. 19:02
A Sharp amerikai részlege egy újfajta, a nagyközönségnek szánt, számítógépekhez való háromdimenziós lapos LCD monitort mutatott be.
Habár korábban már több, kevésbé ismert vállalat is kifejlesztett speciális, például orvosi, vagy tudományos célokra 3D megjelenítőket, a Sharp terméke lesz az első olyan a piacon, amelyet kifejezetten a hétköznapi felhasználóknak szánnak. A cég korábban már alkalmazott hasonló technológiát egyik tavaly bemutatott laptopjánál. A 15"-es Sharp LL-151-es lapos LCD monitor egy különleges réteg segítségével hozza létre a térhatású látványt, amelyet speciális szemüveg, vagy bármilyen más hasonló kiegészítő eszköz használata nélkül is élvezhetünk. Ráadásul a megjelenítő olyan képeket is képes háromdimenzióssá alakítani, amelyek nem ilyen eljárással készültek. Így a felhasználók a megfelelő szoftver és videokártya segítségével kétdimenziós digitális fényképeiket, illetve hagyományos DVD filmjeiket is térhatásban nézhetik meg. Ian Matthew, a Sharp 3D üzletágának fejlesztési igazgatója elmondta, hogy egyre több ilyen, kétdimenziós képeket térhatásúvá alakító szoftver van jelen a piacon. Emellett több gyártó, így az ATI és az Nvidia is fejleszt 3D csipeket, maga a Sharp pedig a Sonyval és a Sanyoval együttműködve további háromdimenziós alkalmazások kidolgozásán munkálkodik.

A várhatóan 1499 dollárba kerülő új Sharp 3D LCD monitor nemcsak álló-, és mozgóképek térhatású megjelenítéséhez lehet jó eszköz, hiszen az utóbbi időben növekvő számban kerülnek forgalomba háromdimenziós effektekkel ellátott számítógépes játékok is. A Sharp mellett korábban egyébként a Toshiba is bejelentette, hogy szintén 3D megjelenítőknél alkalmazható technológia kifejlesztésén dolgozik.
Kulcsszavak: LCD monitor 3D Sharp

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36