Most hétvégén Hacktivity!

forrás Prim Online, 2004. augusztus 12. 14:41
Most hétvégén kerül megrendezésre, a már sokak által várt Hacktivity v2.0. A rendezvény a tavalyihoz képest nagyságrendekkel felülmúlja önmagát. Tavaly Tatabánya adott otthont a biztonságtechnikai konferenciának, idén már Budapest az a város, ahol összegyűlhetnek az IT security iránt érdeklődők.

Az új helyszín a jól megközelíthető Gutenberg Művelődési Központ (1085 Budapest, Kölcsey u. 2.). A rendezők idén, a számos színvonalas előadáson kívül egyéb programokkal és játékokkal kívánnak kedveskedni a látogatóknak. A konferencián a hazai informatikai biztonságtechnika számos kiemelkedő alakja is feltűnik előadóként. A teljesség igénye nélkül néhány előadó: Kincses Zoltán, Tesch Zoltán, Nemes Dániel, Maulis Ádám, Horváth Gábor, Keszei Csaba, stb.

Az előadások mellett a látogatókat a következő programok várják:

Treasure Hunt (kincsvadászat)

A Treasure Hunt, a hasonló külföldi konferenciákról már jól ismert játék. A cél a vezeték nélküli hálózat hibáit kihasználva bejutni egy erre a célra kialakított szerverre.

War Game

Ehhez a játékhoz már wlan eszközre sincs szükség. A rendezvényre bárki elhozhatja számítógépét, amivel bekapcsolódhat a játékba. A regisztráció után egy 13 pályás, egyre nehezedő játékkal találhatjuk szembe magunkat, ami mind a kezdőknek, mind a profibbaknak kihívást nyújt.

Bogárvadászat a WebTelben

Mi is az a WebTel? A WebTel a Matáv internet-telefonja, egy számítógép alapú kommunikációs terminál. Telefonkártya szükséges az üzemeltetéséhez, és akkor lehet rajta telefonálni, internetezni, sms-t írni, vagy játszani. A Matáv a rendezvény mellé állva, biztosít egy készüléket a konferencia első napjára, lehetőséget adva a látogatóknak, hogy hibákat, biztonsági réseket keressenek rajta. A látogatóknak természetesen nem kell telefonkártyát hozniuk.

Tape It!

A feladat, hogy a weboldalról letöltött és kinyomtatott Hacktivity matricát minél extrémebb helyre kell kiragasztani. A lefotózott matricákat a szervezők vasárnap déli határidővel várják.

A játékok mellett a rendezvényen ingyenes internet (vezetékes és wlan), olcsó büfé és egy cd-író torony is várja a látogatókat. A helyszínen, csere cd fejében vállalják bármely unix disztibúció valamint a tavalyi konferencia video-anyagának kiírását.

Az érdeklődők számára a rendezvény honlapján (www.hacktivity.hu) megtalálható a konferencia részletes programja, az eligazodáshoz szükséges térképek valamint információ a szálláslehetőségekről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05