Spam-ellenes munkacsoportot hozott létre az OECD

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 14. 19:04
A globális gazdasági együttműködési szervezet újonnan megalakított munkacsoportjának feladata a kormányok, vállalkozások és civil szervezetek spam-ellenes tevékenységének összehangolása lesz.
Az OECD közleménye szerint a mindent elárasztó elektronikus levélszemét aláássa a felhasználók internet iránti bizalmát, csökkenti a termelékenységet, számítógépes vírusok terjedését segíti elő, a felhasználók és a szolgáltatók költségeit pedig egyaránt jelentősen megnöveli. A szervezet kiemelt fontosságot tulajdonít a spam-ellenes küzdelemnek - ezt mutatja, hogy következő, szeptemberben Szöulban megrendezésre kerülő konferenciájuk indító, és egyben fő témája éppen az új munkacsoport feladatkörének meghatározása lesz. Kinyilvánított céljuk elsődlegesen a vállalatok által kidolgozott levélszemét-blokkoló technológiák elterjedésének elősegítése, illetve a törvényhozó, végrehajtó és bűnüldöző szervek spam-ellenes tevékenységének nemzetközi összehangolása. A csapat előkészítő munkája, amely a stratégiai eszközök kidolgozására irányul, előreláthatóan 2 évet vesz majd igénybe. Az új munkacsoport a mobilhálózatokon, illetve a gyors üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül terjedő spam problémájával is foglalkozik majd.

A világ két legnagyobb online tartalomszolgáltatója, az America Online (AOL) és a Yahoo a hírrel egy időben jelentette be, hogy a probléma súlyosságából adódóan sűrgősen olyan új, hatékonynak ígérkező spam-ellenes technológia alkalmazásába kezdenek oldalaikon, amelyet hivatalosan még nem ismertek és fogadtak el.

Kulcsszavak: OECD spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09