Akár 709 órányi videót rögzít az új Panasonic DVD felvevő

forrás Prim Online, 2004. szeptember 14. 19:51
A legszélesebb körben Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric a mai napon egy új DIGA DVD felvevőt mutatott be. Az új modell 400GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik, ami jelentősen megnöveli a készülék adattároló-képességét, gyorsabb másolást és bővebb hálózati lehetőségeket - akár a mobiltelefont is beleértve - tesz lehetővé. A DMR-E500H-as modell szeptember 21-én kerül forgalomba a japán piacon. (Európai bevezetésére valószínűleg novemberig kell várni.)
A DIGA DVD felvevők csúcsmodellje 400GB-os merevlemezzel kerül piacra, ami EP felvételi módban akár 709 órányi videó rögzítésére is alkalmas. A merevlemezen tárolt anyagok 40-szeres sebességgel másolhatók DVD-RAM-ra, míg a DVD-R lemezre történő másolás akár 64-szeres sebességgel is történhet. Ez a kimagasló teljesítmény teszi a DMR-500H-t a piac leggyorsabb DVD felvevő modelljévé, amely képes egy teljes órányi videót 56mp alatt átmásolni egy DVD-R lemezre.

Az Ethernet porttal és szélessávú jelvevővel ellátott DMR-E500H sokoldalú helyi és mobiltelefonos hálózati lehetőséget kínál. Az Ethernet kapcsolattal az MPEG4 videókat és JPEG képeket akár a másik szobában lévő számítógépünkön is megnézhetjük. Amennyiben két DMR-E500H modellt állítunk LAN hálózatba, az egyiken lévő MPEG2 videó akár vezetékek segítsége nélkül elérhetővé válhat a másik készülékkel. A szélessávú internetkapcsolat pedig felvételek programozását teszi lehetővé mobil telefonról vagy PC-ről bárhonnan. Ezenfelül, képfájlokat másolhatunk a DVD felvevőről az arra alkalmas mobil eszközre.

A DMR-E500H SD memóriakártya- és PCMCIA kártyanyílással is rendelkezik, ami az MPEG formátumú anyagok más eszközre történő gyors másolását is lehetővé teszi. Az SD memóriakártya használatával igazán egyszerűen és gyorsan megoldható a digitális fényképezőgéppel vagy más digitális AV eszközzel készített videók és fotók átmásolása a DMR-E500H-ra további szerkesztés céljából, valamint a merevlemezen vagy DVD lemezen történő tároláshoz. MPEG4 anyagokat rögzíthetünk, mialatt MPEG2 videót veszünk fel a merevlemezre. Az MPEG4 formátumú anyagokat ezután SD memóriakártyára másolhatjuk, így azokat az arra alkalmas Panasonic D-Snap videokamerán is visszajátszhatjuk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09