Elérhető a Novell SUSE Linux Enterprise Server 9

Kovács Attila, 2004. szeptember 24. 15:20
A Novell Magyarország a mai napon sajtótájékoztató keretében mutatta be a SUSE Linux Enterprise Server 9 (SLES9) szerveroperációs rendszer terméket, amely az első olyan vállalati kiszolgáló, amely a 2.6-os verziószámú Linux kernelt használja, és teljesítmény, skálázhatóság, kezelhetőség és biztonság terén tartalmaz továbbfejlesztéseket.
A bejelentéskor az AMD, Computer Associates, Fujitsu-Siemens Computer, HP, IBM, Intel és az Oracle azonnal erős támogatásukról biztosították a legújabb Novell terméket.

A SLES9 főbb további jellemzői:rugalomas és csatlakoztatható I/O ütemezők; skálázhatóság támogatása NPTL-lel, hyperthreadinggel, nem egyenletes memóriakezeléssel (ún. NUMA-támogatással); infiniband révén; többszerveres klaszterezés; hotplug szolgáltatások; a legújabb hardvereszközök támogatása; Linux adatközpont- és Carrier Grade Linux kezdeményezések; átfogó telepítési és frissítési felügyelet ( YaST különböző komponensei, LDAP- és Common Information Model támogatás; ZENworks Linux Managementtel kiegészítve; Common Criteria Evaluation Assurance Level (EAL) 3-as szintű minősítés (később a 4-es szintű); tanúsítványkezelés; titkosított fájlrendszer támogatása; beépített biztonsági funkciók; részletes SDK; külső fejlesztői alkalmazás-támogatás.

Két-, illetve 16-processzoros változatban az SLES9 már kapható, a támogatott hardverek:x86, AMD84, Intel EM64T, Intel Itanium, IBM Power, IBM zSeries, IBM 390. A magyarországi felfutásra vonatkozó kérdésünkre Szittya Tamás ügyvezető azt válaszolta, hogy a termék nyomán éves szinten százszázalékos bevételnövekedést terveznek.

A Novell legnagyobb partnere e téren az Oracle, amely ma bejelentette, hogy 32 processzoros gépkiépítésben 683 ezer tpmC sebességgel világrekordot állított fel adatbázis teljesítményben az SLES9-en. Továbbá a kommersz Linux piacból nem kevesebb, mint 69 százalékkal részesedő Oracle vállalatnál a saját belső alkalmazásokat is Linuxon futtatják.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38