Új, nagysebességű vezeték nélküli bridge a 3Com-tól

forrás Prim Online, 2004. szeptember 29. 16:10
A 3Com bemutatta új, 802.11g épületek közötti, vezeték nélküli összekötő bridge-ét, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy két, vagy több épület hálózatait vezetékkiépítés nélkül, biztonságosan kapcsoljanak össze. A 3Com vezeték nélküli bridge-ek azon felhasználók számára jelentenek tökéletes megoldást, akik szeretnék az egymástól akár 16 km-re lévő épületeik közti kábelezés, vagy újrakábelezés költségeit megtakarítani.
A 3Com ügyfelei, egyedi igényeiknek kiszolgálására kétféle vezeték nélküli bridge-et kínál - egy rögzített, zárt, kültéri- és egy számtalan antenna-beállítási opcióval rendelkező beltéri egységet. A költségmegtakarítás, amelyet a felhasználók az épületeik közötti hálózati kapcsolat megbízható, fejlett, vezeték nélküli technológiával történő kiépítésével érnek el, jelentős vonzerőt képvisel a kis-, közép- és nagyvállalatok számára egyaránt. Azon cégek, akik most építkeznek, számításba vehetik a nagysebességű, vezeték nélküli technológia előnyeit, ami mindezidáig nem volt egy egyértelmű lehetőség.

A 3Com új, 802.11g vezeték nélküli bridge-ei kültéri és beltéri egységeket foglalnak magukban, amelyekkel akár az 54Mbps átviteli sebesség is biztosítható. Az épületek közti összeköttetés megvalósítása hagyományosan földmunkával és kábelek átvezetésével zajlott - a vezeték nélküli megoldások árának akár tízszereséért, vagy E1-es vonalak üzembe helyezésével - a sávszélesség töredékével, magas havidíjért cserébe, esetleg a lassabb 802.11b (11 Mbps) vezeték nélküli bridge-ek beüzemelésével.

Az új, szabványosított épületek közti vezeték nélküli technológia nagyszerű lehetőséget kínál a felhasználóknak a nagysebességű kapcsolatok megteremtéséhez. Mindezeken felül azon cégek számára, akik már kiépített infrastruktúrával rendelkeznek épületeik között, jelentős értéket képviselhet egy olcsó, redundáns hálózat kiépítése a jelenlegi mellé.

A kültéri vezeték nélküli egységet egy, a National Electrical Manufacturers Association (NEMA) által elfogadott, az időjárásnak teljesen ellenálló, a szélsőséges körülmények elviselésére tervezett dobozban rejtették el. Ez a bridge vonzó ajánlat azoknak, akik hosszú távon gondolkoznak rögzített vezeték nélküli hálózat kiépítésében, és kültéri egységek felszerelése mellett döntenek, így helyet takarítva meg az épületben, és minimálisra csökkentve az antennaállítások szükségességét.

A felhasználók a 3Com vezeték nélküli 802.11g 54 Mbps-os bridge beltéri egységét szabadon helyezhetik el az iroda bármely pontján, míg az antennát, a biztonság és teljesítmény szem előtt tartásával kívül és belül is felszerelhetik. A rendszer néhány métertől, akár 16 km-es távolságig képes kibővíteni a vállalati hálózatot. A kimagaslóan jó konfigurálhatóság érdekében a beltéri egységek a külön árusított antennák széles választékával kombinálhatóak. Mindezeken felül a beltéri egységek nagyobb területek áthidalására is használhatóak, például raktárakban, repülőgép hangárokban - kapcsolatot teremtve két pont között az idő- és költségigényes kábelezés helyett.

A nagysebességű bridge-ek a hagyományos, vezetékes WAN összeköttetéseknél (pl. E1 - 2 Mbps) akár harmincszor gyorsabb teljesítményre képesek. Az optikai kábelek épületek közötti lefektetése drága és borzasztóan nehézkes, ha az épületek távol vannak egymástól, vagy ha az ügyfél nem tulajdonosa teljes egészében a két épület közötti földnek. Összefoglalva, a nagysebességű vezeték nélküli bridge-ek életképes alternatívájává váltak a drága kábelezésnek.
Kulcsszavak: hálózat 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05