SMS-ben fizethetik a parkolás díját Szegeden

forrás Prim Online, 2004. szeptember 30. 12:48
A T-Mobile, a Pannon GSM és a parkolási program elkészítésében együttműködő New Wave Socket Bt. közös fejlesztésében megvalósult, mindkét szolgáltató összes ügyfele számára egyaránt elérhető mobilvásárlási megoldás az első ilyen jellegű szolgáltatás Magyarországon.
Októbertől mobiltelefonon keresztül, egyszerűen és gyorsan, SMS segítségével egyenlíthető ki a parkolás díja a Szegedi Közlekedési Társaság által fenntartott parkolóhelyeken.

Hosszabb távon országosan elterjedhet az a fejlesztés, amelynek köszönhetően az országban elsőként a T-Mobile és a Pannon GSM ügyfelei Szegeden mobiltelefonnal havi számla terhére, illetve m-com egyenlegre vásárolhatnak parkolójegyet SMS-ben. Az autósoknak mindössze gépjárművük rendszámát (amely lehet akár külföldi is), valamint a megvásárolni kívánt szelvénytípus kódját kell szöveges üzenetben elküldeniük a 4444-660 telefonszámra.

Az SMS-ben vásárolt szelvények a hagyományos parkolójegyek törvényes megfelelői, azokkal azonos parkolási feltételekkel és parkolási zónákban érvényesek. A parkolószelvények díjtételeit a hatályos parkolás rendelet szabályozza. A Pannon GSM, illetve a T-Mobile ügyfelei egyszerűen és gyorsan - a társaságok honlapjain megtalálható ismertető szerint - kezdeményezhetik a mobil vásárlást. Ehhez - a korábbi megoldásoktól eltérően - nincs szükségük a parkolási társaságnál előzetesen feltöltött egyenlegre, a díj mobiltelefonnal a havi számlával - utólagosan vagy az m-com egyenleggel fizethető meg. Az SMS jegyvásárlás során az ügyfelek a vásárlást követően SMS-ben értesítést kapnak, amely tartalmazza rendszámukat, valamint a megvásárolt szelvény típusát és különböző parkolási zónákban való érvényességét. A mobil parkolójegy a tranzakció megvalósulásától kezdve érvényes, azt a Szegedi Közlekedési Társaság Parkolási Ágazatának adatbankja tizedmásodperc pontossággal regisztrálja. A New Wave Socket Bt. által kifejlesztett parkolási alkalmazás segítségével a parkoló-ellenőrök hordozható készülékükön on-line ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díj megfizetését - hiszen azt nem igazolja a szélvédő mögé helyezhető szelvény. Az SMS parkolójegy előnye tehát az is, hogy bármikor, a gépjárműtől távol is könnyedén meghosszabbítható, szükségtelen újra és újra parkolójegyet vásárolni és elhelyezni a gépkocsiban.

A Pannon GSM és a T-Mobile együttműködik a mobil fizetési megoldások hazai bevezetésén. Idén május óta elérhető - közösen kifejlesztett mobil banki szolgáltatásuk - amely univerzális platformja révén pénzintézetektől függetlenül alkalmas a tranzakciók lebonyolítására, sőt a közüzemi számlák mobiltelefonon keresztül történő kifizetését is lehetővé teszi. A T-Mobile és a Pannon GSM az ország számos parkolási társaságával folytat előrehaladott tárgyalásokat az SMS parkolójegy bevezetéséről, reményeik szerint hamarosan több városban is megvalósulhat ez az időkímélő, kényelmes és rugalmas szolgáltatás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50