256 MB-os Tungsten PDA a PalmOne-tól

Milkovits Gábor, 2004. október 4. 20:13
A PalmOne november elején piacra dobja legújabb, 256 MB-os kézi számítógépét, a Tungsten T5-öst, amely a gyártó állítása szerint a legnagyobb tárhellyel ellátott PDA lesz a piacon.
A várhatóan 400 dollárba kerülő eszköz kiterjedt flashmemóriája mellett egy olyan praktikus alkalmazással is el van látva, amely lehetővé teszi, hogy PC-re csatlakoztatva egy a képernyőn megjelenő külön ablakot használjunk kezelői felületként a fájlok és mappák egyszerű másolásához. A PDA USB, vagy Bluetooth megoldások segítségével csatlakoztatható más elektronikai eszközökhöz, az előzetes spekulációkkal ellentétben azonban a PalmOne nem egészítette ki a sort WiFi, vagy éppen mobiltelefonos hálózati funkciókkal.

Az új Tungsten T5-os Egy 416 MHz-es Intel XScale processzorral, illetve a régebbi T3-aséval megegyező 320 x 480-as színes TFT kijelzővel rendelkezik, operációs rendszerként pedig a Palm 5.4-es szoftver került alkalmazásra, az újabb Cobalt 6.0, vagy 6.1 helyett. Egyes elemzők szerint több fogyasztó is hiányosságként fogja ezt értékelni, a gyártó részéről azonban határozottan azt állítják, hogy a Cobalt semmilyen plusz funkcióval nem gazdagítaná a készüléket. A hordozható szerkezet támogatja az MMC multimédia, valamint az SD és SDIO flashmemória kártyák alkalmazását, emellett pedig elődjeinél praktikusabban formatervezett saját és külső billentyűzettel, illetve egy a kedvenc alkalmazások közvetlen elérhetőségét biztosító külön beállítható oldallal is rendelkezik.
Kulcsszavak: PalmOne Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50